Ezekben a körzetekben kell ellenzéki győzelem a kormányváltáshoz áprilisban

Startlap - Startlap
Legalább 40 olyan körzetben kell nyerniük, ahol ez 2018-ban nem sikerült, de a feladat egyáltalán nem lehetetlen. Délelőtti hírösszefoglaló.

Ezekben a körzetekben kell ellenzéki győzelem a kormányváltáshoz áprilisban

A Fidesznek kedvező választási matematika miatt a kormányváltáshoz nem elég, ha csupán a 106 egyéni választókerület felét viszi az ellenzék. Ugyan 2018-ban a jelenlegi kormánypárt fölényesen, 91 körzetet nyert, immár ők sem olyan optimisták, az ellenzéki tömörülés küldetése ugyanis egyáltalán nem lehetetlen. Ebben a cikkben bemutatják, mire van szükség ahhoz, hogy a Fideszt leváltsák a hatalomról.

Orbán Viktor: Nem könnyű dolog 5 órán keresztül észnél lenni

Az oroszokkal való feszültség csökkentése érdekében Orbán “békemissziója” volt az első lépés, közel járunk ahhoz, hogy nálunk is gyártsanak Szputnyik-vakcinát, Magyarország klímabajnok, Magyarország egy sikertörténet, és ha igazak volnának az ellenzék állításai a korrupcióról, akkor nem fejlődnénk ilyen látványosan. Péntek van, vagyis Orbán Viktor rádióinterjút adott. Részletek.

Mégsem halt meg VV Fanni? – erre utaló bizonyítékok is vannak

Novozánszki Fanni prostituáltként dolgozhat külföldön – a Való Világ egykori szereplője eltűnési ügyének csütörtöki tárgyalásán ezt a forgatókönyvet sem zárták ki. Maga a bírónő is eljátszott a gondolattal, hogy B. László igazat mond, és nem bántotta a lányt, a legtöbb nyom ugyanakkor a férfi bűnösségére utal. Ha kíváncsi vagy, hogyan zajlottak az események a Fővárosi Törvényszéken, akkor itt folytasd az olvasást.

Megszavazták a kötelező oltást Ausztriában

Thomas Kronsteiner/Getty Images

Az alsóház után csütörtökön a felsőház is elsöprő többséggel voksolt a koronavírus elleni általános oltási kötelezettség bevezetése mellett, így már tulajdonképpen csak formai lépések hiányoznak, és a törvény hatályba lép. Az új szabályozás néhány kivételt engedélyez, a bírság összege pedig több mint egymillió forint is lehet. További információkért katt ide.

Süli János megszólalt a Schadl-ügyről: “Van nekem sok dolgom, amiről nem számolok be, azért vagyok felelős miniszter”

November végén egyszerre három minisztériumban tartottak házkutatást a Schadl Györgyöt és Völner Pált érintő nyomozás miatt, az első helyszín Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter hivatala volt – derül ki a nyomozati anyagokból. Völner Pál lehallgatott beszélgetéseinek leirata szerint Süli nyáron “szeretettel várta”, hogy pályázatokról beszélgessenek a bukott igazságügyi miniszterrel. Bővebben.

Varga Judit 58 oldalon át érvelt az EU-nak arról, hogy miért nem köthetnek bele a “gyermekvédelmi” törvénybe

Az eredetileg a pedofil bűncselekmények büntetési tételeinek szigorítását célzó törvény ellen, amelyet az utolsó pillanatban pakoltak meg a homoszexualitással kapcsolatos tartalmakkal, nyáron indult kötelezettszegési eljárás. Varga Judit a határidő legutolsó napján levélben válaszolt az Európai Bizottság aggodalmaira. Írásának izgalmas pontja, hogy megtudhattuk: a “homoszexualitás népszerűsítése” bizonyos esetekben a kormány szerint hasznos is lehet. Részletek.

Koronavírus itthon: száz fölé ugrott az egy nap alatt elhunytak száma

Megérkeztek a legfrissebb, hivatalos magyar járványügyi statisztikák az elhalálozások, kórházban kezeltek, oltottak és fertőzöttek arányának alakulásáról. A pontos számokért ide kell kattintani.

Kamuvideóval akarnak ürügyet csinálni az oroszok Ukrajna megszállására – állítja a Pentagon

Megrendezett robbanások, holttestek, színészek alakította gyászolók szerepelnének az oroszokkal szembeni agressziót bemutató propagandafilmben az amerikai védelmi minisztérium szerint. Joe Biden elnök több mint 3000 katona áthelyezéséről intézkedett Lengyelországba, Németországba és Romániába. Bővebben.

Peking: Putyin és a WHO elnöke ott lesz a megnyitón, az USA bojkottot hirdetett

Andrea Verdelli/Getty Images

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz WHO-főigazgató a béke üzenetét tervezi közvetíteni jelenlétével, és ezzel illusztris társaságba kerül a pekingi olimpiai játékok megnyitóján. Miközben számos arab ország, közép-ázsiai volt szovjet szocialista tagköztársaságok, Szerbia és Oroszország képviselteti magát, európai királyi családok, a németek, Svájc és még sokan mások látványosan távol maradnak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Anticiklon váltja az egymás után érkező frontokat

A frontoknak köszönhetően mozgalmas időjárás vár ránk, akár viharossá fokozódó széllel, a jövő hét közepén azonban egy aniciklon veszi át az irányítást. A következő napok előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor: Óriási pechünk van

képcím

Tányér részletesen vallott Schadlra, aki szerint viszont nem is...

képcím

Megfakultak Schadl mindenesének emlékei