Kiemelt Hírek 2020. január 08.

Ezek lesznek az új helyettes államtitkár feladatai

Startlap Kiemelt Hírek 2020. január 08.
A mai nappal kinevezték minden idők legfiatalabb államtitkár helyettesét, akinek úgy néz rengeteg dolga lesz a jövőre nézve. Esti hírösszefoglaló.

Kiderült, mi lesz a 22 éves helyettes államtitkár feladatköre

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának fiatalokért felelős helyettes államtitkárává nevezték ki szerdán Rácz Zsófiát – mondta a minisztérium család- és ifjúságügyért felelős államtitkára szerdán az MTI-nek nyilatkozva. Novák Katalin részletesen beszélt Zsófia feladatköréről, melyre ebben a cikkben derül majd fény. 

Rengeteg gyerek halt meg a lezuhant ukrán gépen

Az eddigi információk szerint a légi szerencsétlenségnek nincs túlélője. Vadim Prisztajko ukrán külügyminiszterre hivatkozva az ukrán sajtó megdöbbentő számokat közölt a balesettel kapcsolatban – ezeket innen tudod elérni.

Egy picit romlott a kis Zente állapota

Október végén megkapta a 700 milliós gyógyszert a gerincvelői izomsorvadás legsúlyosabb fajtájában, az SMA 1-es típusában szenvedő Zente. A kisfiú édesanyja most a Facebookon számolt be az újabb fejleményekről, melyek egyetlen klikkre találhatóak. 

300 autó égett porrá egy norvég reptéri parkolóban

Fotó: Carina Johansen / NTB Scanpix / AFP) / Norway OUT

Leégett egy norvég reptér parkolóháza, több száz autó pusztult el és járatokat is töröltek, de személyi sérülés nem történt. Nem gyújtogatás történt, hanem valami egészen más, amit a Vezess.hu beszámolójából te is megtudhatsz.

Mácsai Pál szerint a színházakból hiányzik a szolidaritás

 A Magyar Naracsnak nyilatkozott az Örkény Színház igazgatója, aki bár nem neheztel senkire sem, aki nem volt ott a december 9-i, új színháztörvény elleni tüntetésen, azért szomorú megjegyzéseket tett a kultúra világára. Ha te is kíváncsi vagy, miket mondott, akkor csak ide kell kattintanod. 

2019 lett a legmelegebb év 1901 óta Magyarországon

A tavalyi volt a legmelegebb év 1901 óta Magyarországon – állapította meg elemzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ez még talán nem is adna annyira borúra okot, de az ebből a cikkből elérhető megjegyzés a top 10 adatra, az sajnos már igen.

Hétfő óta nincsen fűtés a tatai Eötvös József Gimnáziumban – a diákoknak elegük lett

A hét eleje óta sálban és kabátban ülnek a diákok az Eötvös József Gimnázium termeiben, miután nincsen rendes fűtés az intézményben. Most elegük lett, feltettek a netre egy tiltakozó videót, ami azért elég vidámra sikeredett. Mindehhez egy régi slágert használtak fel – itt tudod megtekinteni a végeredményt.

Ömlenek a pénzek a református gyülekezetekhez

Különösebb indok nélkül látványosan megnőtt az utóbbi években a kormányfő felekezetének, a reformátusoknak juttatott állami támogatás. A pénzek nagyságán errefelé lehet meglepődni.

Megszólalt Trump az iráni helyzetről

Fotó: Drew Angerer/Getty Images)

Az elnök Mike Pence alelnök, Mike Pompeo külügyminiszter, Mark Esper, a védelmi tárca irányítója és Mark Milley, a vezérkari főnökök egyesített bizottsága vezetője jelenlétében fejtette ki az amerikai álláspontot az iráni-amerikai viszályban kialakult helyzetről. A szavait itt olvashatod magyarul.

Valószínű rekordot döntött egy férfi autó összekarcolásban, mellette még hatalmas kárt is okozott

A 26 éves férfi pere szerdán kezdődött a bajorországi Schweinfurtban. A gyanúsított három városban rongált meg egy csavarral személygépkocsikat 2018 februárja és áprilisa között. A nem túl eszes bűnelkövető tettéről és az okozott kárról ez a cikk számol be.

Keresés az oldalon