Ezek a lemondások várhatók a választások eredménye miatt

Van, aki azért mond le, mert képviselő lett, van, aki azért, mert nem lett.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-04-10 10:50

Fotó: MTI

A választás után több helyen várhatók lemondások a parlamenti mandátumokról vagy a polgármesteri kinevezésekről, mivel több polgármester is országgyűlési képviselő lett – írja az Infostart.hu.

Karácsony Gergely nem lett miniszterelnök és valószínűleg országgyűlési képviselő sem lesz, így nem kell Zuglóban időközi polgármester-választást tartani – erre utalt még a választás előtti, InfoRádiónak adott interjújában:

„A zuglói polgármesterséget csak a miniszterelnökségre tudnám lecserélni; amennyiben nincs kormányváltás, nem biztos, hogy a Parlamentben tudok a legtöbbet tenni azért, hogy Magyarországon a progresszív gondolkodásnak legyen társadalmi támogatottsága. Most nincsenek B-terveim.”

Helyére Harangozó Tamás kerülhet.

A Jobbik listáján az ózdi polgármester, Janiczak Dávid van bejutó helyen, de valószínűleg ő is marad a városában, így helyette Potocskáné Kőrösi Anita kerülhet a parlamentbe.

Feltehetőleg a gödöllői polgármester, az LMP-vel szövetséges Új Kezdet elnöke, Gémesi György sem adja fel a polgármesterséget, ezért az ő mandátumát Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője veheti át.

Várhatóan lemond viszont a XV. kerület vezetője, Hajdu László, aki a Demokratikus Koalíció egyéni jelöltjeként jutott be az Országgyűlésbe a 12-es számú választókerületben, illetve Kocsis Máté, Józsefváros fideszes polgármestere, aki a sajtóhírek szerint miniszter is lesz, ezért mindkét kerületben  időközi polgármester-választást kell majd tartani.

A Komárom-Esztergom megyei Ácson is változások lesznek, a polgármester, Lakatos Béla a Momentum jelöltjeként indult a választáson, de olyan minimális szavazatot kapott, hogy a polgármesterségről is lemond.

 

Forrás: Infostart

Címlapfotó: MTI – Kallos Bea

Mai nap hírei

Rejtélyes embertenyésztés a második világháború idején

she.life.hu4 órája

Fogy a föld, de mi van a vízzel – végre megérkezik Magyarországra az Underwater Cities

metabro.hu9 órája

A Fradi a 92. percig tartotta magát, Morata fejesével fordított a Juventus

eurosport.hosszabbitas.hu11 órája

Először hoztak létre gyémántot hő nélkül

szimpatika.hu13 órája

Mit utálnak a férfiak a nőkön?

eletforma.hu17 órája

Egy bíróság szerint Semjén Zsolt alkotmányellenes törvényt nyújthatott be

168ora.hu19 órája

Veszett kutyát találtak Romániában vészesen közel a magyar határhoz

agroinform.hu19 órája

Von der Leyen: az EU szerdán megállapodást hagy jóvá a Moderna vakcináinak beszerzésére

demokrata.hu19 órája