Kiemelt Hírek 2020. augusztus 18.

Ez áll a járványügyi intézkedési tervben, amit hétfő este kaptak meg az iskolák 

Startlap Kiemelt Hírek 2020. augusztus 18.
A maszk viselése nem kötelező, és sok más intézkedés is csak javaslatként szerepel az Emmi által összeállított dokumentumban. Reggeli hírösszefoglaló.

Ez áll a járványügyi intézkedési tervben, amit hétfő este kaptak meg az iskolák 

A maszk viselése nem kötelező, és sok intézkedés is csak mint javaslat szerepel abban a 2020/21-es tanévben alkalmazandó eljárásrendben, amelyben a járványügyi előírásokat fejti ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a közoktatási intézmények számára. Mivel a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete nyilvánosságra hozta a dokumentumot, ezért erre a linkre kattintva te is elolvashatod, milyen szabályokat írtak elő, illetve tanácsoltak az iskolák számára.

Belháború indult a Fideszben: Simonka György ellen fordult az egykori pénzosztója, Simonka fenyeget

Ruck Márton, a Fidesz medgyesegyházai csoportelnöke, és egyben a költségvetési csalással vádolt Simonka György jelenleg már felszámolás alatt álló cégének volt vezetője Simonka kizárását kezdeményezte a kormánypártból. Ruck annak idején az EU-s támogatások szétszórásában is részt vett, állítólag egyetlen nap alatt döntöttek több mint 18 milliárd sorsáról. Simonka György üzent. Részletek itt.

Nők, trianon, kommunikációs tréning, pártsajtó: erre költik a pártalapítványok a támogatásokat

Mivel az Országgyűlés tavaly megszavazta azt a 2019-es költségvetéshez fűzött módosító javaslatot, amelyben a pártalapítványok állami támogatásának nagymértékű emelését kérték, tavaly már összesen 3,1 milliárd forint közpénzzel gazdálkodhattak ezek az intézmények. Ebben a cikkben megnézték, kinek mennyi pénz járt, és ezt mire költötték, illetve mire terveznek költeni.

A főváros vagyonát is Tasnádi László volt III/II-es tisztre bízták

MTI Fotó: Kovács Attila

A Fővárosi Önkormányzat vagyonkezelőjének 420 milliós őrzés-védelmi közbeszerzésén Tasnádi László, vagyis Pintér Sándor belügyminiszter egykori rendészeti államtitkárának cége lett a győztes. Tasnádit tavaly augusztusban megbízták a nemzeti vagyon egy részének védelmével is. Más körből mondjuk nem nagyon lehetett volna választani. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Mostantól a fideszes megyei önkormányzatok kaphatják a nagyvárosok pénzét

Kínosan érintheti az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, hogy a Modern Városok Program (MVP) megvalósításáról szóló kormányrendelet módosításáról döntöttek. 2017-ben ezen program keretében összesen 3400 milliárd forint értékben kötöttek megállapodást 23 várossal. Bővebben.

Nem bírta elviselni a szakítást, ezért 900-szor felhívta volt barátnőjét egy 49 éves férfi

A férfi személyesen is zaklatta a nőt, és a gyerekét kizárta a saját közösségi oldalairól. Az eset körülményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

“Kérjen bocsánatot, vagy szégyellje magát!” – Székely Gábor is felmondott a Színművészetin

Zsámbéki Gábor és Gáspár Máté után megint távozik egy fontos tanár Színház- és Filmművészeti Egyetemről Vidnyánszky Attila kuratóriumi kinevezése miatt. Székely Gábor Kossuth-díjas rendező 15 éven át volt az egyetem rektora. Döntését nyílt levélben indokolta meg döntését, amelyben reagált Vidnyánszky vádjaira is. A szöveget ide kattintva ismerheted meg.

A 71 éves portugál elnök félbeszakította az interjúját, hogy beugorjon a vízbe, és kimentsen két nőt

Fotó: Bruno Barros / DPI / NurPhoto via Getty Images

Marcelo Rebelo de Sousa jelenleg Algarve tartományban nyaral, hogy így népszerűsítse a helyi turizmust. Épp a turizmusról nyilatkozott, amikor észrevette a két bajbajutott kajakost.A nagy mentőakcióról videó készült, amelyet a további részletekkel együtt itt lehet megnézni.

Van, ahol 23 fokig is lehűlhet a levegő

Továbbra is fülledt, esős napok sora vár ránk. A nappali felmelegedés kicsit mérséklődik, de aztán a négynapos hétvégén ismét kánikula lesz, egészen a vasárnap érkező hidegfrontig. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Keresés az oldalon