Kiemelt Hírek 2020. szeptember 21.

Évek óta rejtett kamera és mikrofonok figyelik a miskolci polgármesteri hivatalt

bubba Kiemelt Hírek 2020. szeptember 21.
Az önkormányzat feljelentésre készül, a belső vizsgálat szerint az ügy hátterében az előző fideszes vezetés áll. Esti hírösszefoglaló.

Évek óta rejtett kamera és mikrofonok figyelik a miskolci polgármesteri hivatalt

Egy bejáráson derült ki, hogy a közgyűlési ülések és egyéb rendezvények helyszínéül szolgáló teremben a közvetítő rendszeren kívül működő kamerákat és mikrofonokat szereltek fel. Az önkormányzat feljelentésre készül, a belső vizsgálat szerint az ügy hátterében az előző fideszes vezetés áll. A hírre a helyi Fidesz is reagált. Minderről bővebben ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Mostantól teszt nélkül is fertőzöttnek minősíthet a háziorvos

Hétfőn új eljárásrendet adott ki a koronavírusjárvány kezelésére Müller Cecília és Kásler Miklós. Ennek értelmében a háziorvosok ezentúl kétféle módon – PCR-teszttel és anélkül – is kimondhatják a koronavírussal való fertőzöttség tényét, ugyanakkor a különböző alapú diagnózisokkal illetett betegeknek a nyilvántartása, valamint a rájuk vonatkozó szabályok – így például a karantén is – eltérő. Az új eljárásrendet ebben a cikkben ismertetik.

Orbán Viktor:  Magyarországon legrosszabb esetben 200 ezer ember fertőződhet meg egy időben

A parlament őszi ülésszaka Orbán Viktor napirend előtti felszólalásával indult. A kormányfő szakértőkre hivatkozva felvázolta a járvány második hullámának legborulátóbb forgatókönyvét, és aggasztónak nevezte az ausztriai helyzetet, amire továbbra is “laboratóriumként” tekint. A miniszterelnök a következő 7 év költségvetésének rendszeréről döntő nyári EU-csúcsról is szót ejtett. Részletek itt.

Szlávik János: A járványkórházak a kapacitásuk végéhez közelednek

MTI/Koszticsák Szilárd

A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Heti Napló című műsorában tájékoztatott a covidos osztályok pillanatnyi helyzetéről, és arról, mi várható a közeljövőben. Szlávik cáfolta a kormányfőt, aki korábban azt mondta, mindenkit meg fognak gyógyítani, valamint aggodalmát fejezte ki a tesztekre bevezetett hatósági ár miatt, ezenkívül a vírus mutáldásáról és az emberiség esetleges immunitásáról is szót ejtett. Videó és további részletek itt.

Zivatarok közelítenek

Kedden vége a többé-kevésbé eseménytelen időjárásnak, ugyanis délnyugat felé zivatar közelít, az esőzések a hét hátralévő részében egyre több helyen válnak jellemzővé. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt nézheted meg.

Operatív törzs: Hétfőtől az oktatási intézményekről is közlik a járványügyi adatokat

Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján a szokásokhoz híven sok, a közelmúltban elhangzott fontos dolgot ismételtek el (például a maszkhasználati szabályok szigorításáról, illetve a fertőzöttek koreloszlásának megváltozásáról), ugyanakkor szolgáltak néhány új, lényeges hírrel is. Ezek közül a legjelentősebbek az oktatási intézmények fertőzöttségi számai voltak. Ha érdekel, mi hangzott el, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Szabad Európa: Nem létező házak lakói szavaztak a magyi önkormányzati választáson

A lap cikke szerint egy új magyi lakos a helyi választási bizottság független delegáltjaként először csak ismeretlen arcokra lett figyelmes a szavazók között, majd feltűnt neki a gyanús címek sora. A hír kapcsán felmerülő kérdésekre Czirják István, Magy polgármestere, valamint a vele a jelek szerint szoros kapcsolatot ápoló térségi országgyűlési képviselő, a kormánypárti Kovács Sándor különös választ adtak. Bővebben.

Különleges kutatást végeztek a Semmelweis Egyetemen a koronavírusról: kiderült, mi lehet az egyik oka a koronavírus sikerének

Míg az új koronavírusról eddig megjelent tudományos írások mindegyike inaktivált mintával dolgozott, a Semmelweis Egyetem munkacsoportja és a Nemzeti Népegészségügyi Központ kutatói egy speciális eljárással, aktív, fertőzőképes részecskét figyeltek meg. A magyar kutatók munkája nagyban hozzájárulhat annak megfejtéséhez, hogy mitől olyan erősen fertőzőképes és ellenálló ez a kórokozó. Ha kíváncsi vagy arra, hogyan és milyen eredményekre jutottak, akkor ezt a cikket olvasd el.

Vigyázat, szalmonellaveszély: visszahív egy terméket az Auchan

Fotó: Smith Collection/Gado/Getty Images

Az áruházlánc blokk nélkül is megtéríti a vásárlóknak a veszélyes termék árát. Az érintett étel fotója minden szükséges információval együtt itt található.

Tömeges elbocsátásba kezd a Budapest Airport

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetője közleményben jelezte, hogy hiába éltek “minden lehetséges munkáltatói eszközzel”, a drasztikus forgalomcsökkenés miatt elkerülhetetlen a leépítés. A Budapest Airport helyzetéről, valamint arról, hány embert érint a döntés, itt írnak.

Keresés az oldalon