Évek óta nem látott ekkora várólistákat az egészségügy

Startlap - Startlap
A hivatalos adatok 56 ezer várakozó betegről szólnak, de a valós szám ennél is magasabb. Délelőtti hírösszefoglaló.

Évek óta nem látott ekkora várólistákat az egészségügy

A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő nyilvántartása értelmében 56 ezren sorakoznak valamilyen műtétért, az adatközlés hiányosságaiból fakadóan azonban ez a szám a valóságban még magasabb. Pintér Sándor belügyminiszter parlamenti meghallgatásán az egyik fő feladatnak nevezte, hogy mindenki a lehető leggyorsabban megkapja a szükséges orvosi ellátást. Bővebben.

EU-csúcs: megállapodtak az olajembargóról

Az olajembargó azonnal vonatkozik az Oroszországból származó olajimport több mint kétharmadára, az orosz olaj kivitelének tilalma “hatalmas finanszírozási forrást vág el” Moszkva hadigépezetétől – közölte Charles Michel, az Európai Tanács elnöke. Mindeközben Orbán Viktor kijelentette: “a leghajmeresztőbb ötletet sikerült kivédeni”. A kétnaposra tervezett EU-csúcstalálkozó első munkanapján nem csak az olajról döntöttek. Részletek.

Novák Katalin lépése meglepte a pedagógusokat

MTI/Bruzák Noémi

Nem éppen a partnerségi viszony újjáélesztését jelenti

– közölte a tanárok szakszervezetének alelnöke, miután az államfő az érdekképviseletek kéréseivel nem törődve gyakorlatilag azonnal aláírta a pedagógusok sztrájkjogát korlátozó törvénymódosítást. Részletek.

Amerikai katonákat telepíthetnek Kijevbe

Megérkezett Bridget Brink, az Egyesült Államok új ukrajnai nagykövete Kijevbe, egyúttal felmerült, hogy az Egyesült Államok saját katonáival védené a helyi nagykövetséget; 9 milliárd eurós segítséget kaphat Ukrajna az EU-tól; Bulgáriában a turisztikai szezon kezdete előtt elköltöztetik az ukrán menekülteket a tengerpartról. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

25 százalékkal is megnövekedhetett a fix kamatú lakáshitel törlesztője

A jegybank rendszeres kamatemeléseinek köszönhetően egy 15 millió forint összegű, 20 éves futamidejű, végig fix kamatú piaci lakáshitel havi törlesztőrészlete a negyedével is magasabb lett, mint egy évvel korábban volt, és az adósságfékszabályok miatt már csak kisebb kölcsönhöz juthatunk hozzá. További információkért katt ide.

Nyolc évig nem sok értelme volt a rezsicsökkentésnek, de most is a lakosság fizeti a különbözetet

A rezsicsökkentés első nyolc évének legfontosabb eredménye mindösszesen annyi volt, hogy Magyarországon sikerült megszüntetni a más országokban jellemző kisebb árváltozásokat, se nem csökkentek, se nem emelkedtek rezsiáraink. Most, hogy a lakossági gáz- és áramszolgáltatás ára a többszörösére nőtt, valóban olcsó a magyar rezsi, más kérdés ugyanakkor, hogy azt az éves szinten ezermilliárdos költséget, amelyet a rezsiárak befagyasztása jelenleg termel, lakossági adóforintokból finanszírozzák. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

“Putyin háborúja lett az ellenzéki kampány állatorvosi lova, ami tökéletesen dokumentálta, hogy futottak falnak Orbán ellenfelei”

Nem közös kampány volt ez, csak koordinált indulás

– fogalmazott az ellenzéki kampány egyik szereplője a Hold utcai kampányközpontból az ellenzék elhibázott háborús retorikájának értelmezése kapcsán. Míg eleinte lehetőségnek, később már rémálomnak tűnt az orosz-ukrán háború az ellenzéki kampány szempontjából, és olyan mondatok születtek, amelyek elhozhatták a kétharmadok a Fidesznek. Hogyan történt mindez a színfalak mögött? Erről szól ez a cikk.

Fontos járványügyi intézkedésről döntött Olaszország

Alessandra Benedetti – Corbis/Getty Images

Az olasz egészségügyi minisztérium bejelentette, hogy eltörlik a beutazók védettségi igazolásának kötelező bemutatását. Részletek.

Csapadékos időjárás érkezik, de épp a legszárazabb megyékben nem fog esni

Délnyugaton már napközben is, majd késő estétől kezdődően északnyugat felől egyre nagyobb területen számíthatunk csapadékra. A következő napok időjárás-előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: MTI Fotó/Mónus Márton)

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Novák Katalin a Karmelitában járt

képcím

Hivatalba lépett Sulyok Tamás államfő, de ünnepélyes beiktatás...