Európa második legkorruptabb országa lettünk, itt a kormány válasza

A Kormányzati Tájékoztatási Központnak már megint nem sikerült túl leleményes válasszal előállnia arra, miért soroltak egy szintre dél-amerikai országokkal és Romániával a korrupciós világranglistán. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-23 18:18

Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Kósa Lajos és Kubatov Gábor a debreceni Nagyerdei Stadion avatóünnepségén 2014-ben. (Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

Sorosozással és migránsozással reagált a kormány arra, hogy Európa második legkorruptabb országa lettünk

A Transparency International 25. alkalommal prezentálta listáját, amelyben a világ országait rangosorolják a közszférában a korrupció érzékelt mértéke alapján. A 2019-ben elért pontszáma alapján Magyarországnak hat helyet sikerült zuhannia a világranglistán: ezzel Romániával holtversenyben az Európai Unió második legkorruptabb országa lett a miénk, dél-amerikai államokkal kerültünk egy szintre az Transparency értékelése szerint. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szokásához híven roppant kreatívan reagált a jelentés hírére. Részletek itt.

“Üdv doktor Bubó világában” – Gyurcsány Ferenc elmesélte tanulságos kálváriáját az e-recepttel

A Demokratikus Koalíció elnöke hiába próbálta kiváltani beteg lánya gyógyszerét, nem sikerült. Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán számolt be arról, mi történt a patikában, és a sztoriból sajnos egy igen rossz következtetést lehet levonni az online rendszerről. Íme Gyurcsány bejegyzése.

Szuper hírt közölt édesanyja az izomsorvadásos Leviről

Milliókat gyűjtöt az Örkény Színház a pályakezdő függetleneknek

Két, a független színházak munkáját támogató akciót is indított a társulat. A projektekről és eredményeikről itt írnak bővebben, ahol egy galériát is találsz arról, ahogy Mácsai Pál jelképesen átadja a gyűjtés eredményét képező összeget a Független Előadó-művészeti Szövetség titkárának és társelnökének. 

“Közelebb kerültünk egymáshoz, és nem csak egy lépéssel” – Orbán Viktor iszlám pártokkal való együttműködést feszeget

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök csütörtökön a jobbközép pártokat tömörítő Centrista Demokrata Internacionálé (CDI) vezetőségi ülésén járt Indonéziában. Az ülés utáni sajtótájékoztatón Orbán Viktor a kereszténydemokrata és mérsékelten iszlám pártok együttműködéséről elmélkedett. Ha érdekel, miket nyilatkozott a kormányfő, akkor ezt a cikket olvasd el.

Parti Nagy Lajos: Kádár rendszere öregségére demokratizálódott, Orbáné öregségére rákosizálódik. A világ szemében egyre nevetségesebb

Parti Nagy Lajos a 168 Órának adott interjút, melyben kifejtette, miért eukonform a magyar diktatúra, beszélt a kulturális élet szereplőinek megfélelmlítéséről, a Kádár rendszerrel hasonlította össze a mai Magyarországot, valamint elmondta, hogy egyelőre a lábát sem fogja betenni a Petőfi Irodalmi Múzeumba. A beszélgetés legizgalmasabb részleteit ide kattintva olvashatod el.

“A néppárti EP-képviselők több mint 70 százaléka szívesebben látná a magyar kormánypártot az ajtón kívül”

A múlt héten Orbán Viktor arról beszélt: “egy centire voltunk attól, hogy kilépjünk a Néppártból”, és állítása szerint a Fidesz csak azért maradt, mert három jelentős ország kiállt a magyarok mellett. Ugyanakkor úgy tűnik, a néppárti képviselők döntő többsége már szabadulna Orbánéktól, mivel a magyar kormánypárt kizárása körül kialakult vita frakció belső ügyeit veszélyezteti.

Enyhített a bíróság a Buda-Cash ügy vádlottjainak börtönbüntetésén

2018 októberében a Fővárosi Törvényszék vagyonelkobzással, közügyektől eltiltással, illetve 7 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Buda-Cash Brókerház Zrt. ügyének vádlottjait. A másodfokon ítélkező Fővárosi Ítélőtábla azonban enyhített ezen. A csütörtökön kihirdetett döntés részleteit ebben a cikkben ismertetik.

A kormánypropaganda egyik kampányarca nyerte a Fidelitas kamuprofilokkal feldúzzasztott szelfipályázatát

“Neked már van szelfid Kölcseyvel?” címmel hirdetett fotópályázat már eleve gyanúsnak mondható, hiszen igyekeztek hamis profilokkal rásegíteni a projekt népszerűségére. A kamuprofilokat még Illés Boglárka, a Fidelitas-elnök is bekövette. Szerencsére a szelfipályázat folytatásából sem hiányzik a komikus csattanó: az első helyezett nem más, mint egy korábbi kormányzati propagandaanyag arca. Minderről egy remek fotós beszámolót találsz erre a linkre kattintva.

Már letölthető az OMSZ ÉletMentő alkalmazása, ami tényleg életmentő lehet

Fotó: iStock

Androidon és iOS-en is elérhető az Országos Mentőszolgálat külföldi mintára fejlesztett alkalmazása, ami alapvetően egy segélykérő app, de igazából jóval többet nyújt egy sima segélyhívásnál.

Mai nap hírei

Jövő héten érkezik az uniós vakcina, melyből egy adag is elég a védettséghez

femcafe.hu6 órája

Megérkezett a jövő kerékpárja – ilyet nem látni a biciklitárolóban

bitcoinbazis.hu8 órája

Matteo Salvini üzenetet küldött Orbán Viktornak a Fidesz kilépése után

demokrata.hu9 órája

Jason Statham gyönyörű felesége, Rosie Huntington-Whiteley fotósorozatban mutatta meg csodás alakját

joy.hu12 órája

A következő tíz mobil jelenleg a legerősebb a középkategóriában az AnTuTu szerint

gsmring.hu13 órája

Ötvenéves, nemes fügefát vágatott ki a baloldali polgármester Budapesten

hirado.hu14 órája

Mit kell tenni, ha elvirágzott a cserépben tartott jácint?

edenkert.hu16 órája

Koronavírus – További szigorítások jönnek?

napidoktor.hu17 órája