Európa második legkorruptabb országa lettünk, itt a kormány válasza

A Kormányzati Tájékoztatási Központnak már megint nem sikerült túl leleményes válasszal előállnia arra, miért soroltak egy szintre dél-amerikai országokkal és Romániával a korrupciós világranglistán. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-01-23 18:18

Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc, Kósa Lajos és Kubatov Gábor a debreceni Nagyerdei Stadion avatóünnepségén 2014-ben. (Fotó: MTI/ Czeglédi Zsolt)

Sorosozással és migránsozással reagált a kormány arra, hogy Európa második legkorruptabb országa lettünk

A Transparency International 25. alkalommal prezentálta listáját, amelyben a világ országait rangosorolják a közszférában a korrupció érzékelt mértéke alapján. A 2019-ben elért pontszáma alapján Magyarországnak hat helyet sikerült zuhannia a világranglistán: ezzel Romániával holtversenyben az Európai Unió második legkorruptabb országa lett a miénk, dél-amerikai államokkal kerültünk egy szintre az Transparency értékelése szerint. A Kormányzati Tájékoztatási Központ szokásához híven roppant kreatívan reagált a jelentés hírére. Részletek itt.

“Üdv doktor Bubó világában” – Gyurcsány Ferenc elmesélte tanulságos kálváriáját az e-recepttel

A Demokratikus Koalíció elnöke hiába próbálta kiváltani beteg lánya gyógyszerét, nem sikerült. Gyurcsány Ferenc közösségi oldalán számolt be arról, mi történt a patikában, és a sztoriból sajnos egy igen rossz következtetést lehet levonni az online rendszerről. Íme Gyurcsány bejegyzése.

Szuper hírt közölt édesanyja az izomsorvadásos Leviről

Milliókat gyűjtöt az Örkény Színház a pályakezdő függetleneknek

Két, a független színházak munkáját támogató akciót is indított a társulat. A projektekről és eredményeikről itt írnak bővebben, ahol egy galériát is találsz arról, ahogy Mácsai Pál jelképesen átadja a gyűjtés eredményét képező összeget a Független Előadó-művészeti Szövetség titkárának és társelnökének. 

“Közelebb kerültünk egymáshoz, és nem csak egy lépéssel” – Orbán Viktor iszlám pártokkal való együttműködést feszeget

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A miniszterelnök csütörtökön a jobbközép pártokat tömörítő Centrista Demokrata Internacionálé (CDI) vezetőségi ülésén járt Indonéziában. Az ülés utáni sajtótájékoztatón Orbán Viktor a kereszténydemokrata és mérsékelten iszlám pártok együttműködéséről elmélkedett. Ha érdekel, miket nyilatkozott a kormányfő, akkor ezt a cikket olvasd el.

Parti Nagy Lajos: Kádár rendszere öregségére demokratizálódott, Orbáné öregségére rákosizálódik. A világ szemében egyre nevetségesebb

Parti Nagy Lajos a 168 Órának adott interjút, melyben kifejtette, miért eukonform a magyar diktatúra, beszélt a kulturális élet szereplőinek megfélelmlítéséről, a Kádár rendszerrel hasonlította össze a mai Magyarországot, valamint elmondta, hogy egyelőre a lábát sem fogja betenni a Petőfi Irodalmi Múzeumba. A beszélgetés legizgalmasabb részleteit ide kattintva olvashatod el.

“A néppárti EP-képviselők több mint 70 százaléka szívesebben látná a magyar kormánypártot az ajtón kívül”

A múlt héten Orbán Viktor arról beszélt: “egy centire voltunk attól, hogy kilépjünk a Néppártból”, és állítása szerint a Fidesz csak azért maradt, mert három jelentős ország kiállt a magyarok mellett. Ugyanakkor úgy tűnik, a néppárti képviselők döntő többsége már szabadulna Orbánéktól, mivel a magyar kormánypárt kizárása körül kialakult vita frakció belső ügyeit veszélyezteti.

Enyhített a bíróság a Buda-Cash ügy vádlottjainak börtönbüntetésén

2018 októberében a Fővárosi Törvényszék vagyonelkobzással, közügyektől eltiltással, illetve 7 év 6 hónap börtönbüntetéssel sújtotta a Buda-Cash Brókerház Zrt. ügyének vádlottjait. A másodfokon ítélkező Fővárosi Ítélőtábla azonban enyhített ezen. A csütörtökön kihirdetett döntés részleteit ebben a cikkben ismertetik.

A kormánypropaganda egyik kampányarca nyerte a Fidelitas kamuprofilokkal feldúzzasztott szelfipályázatát

“Neked már van szelfid Kölcseyvel?” címmel hirdetett fotópályázat már eleve gyanúsnak mondható, hiszen igyekeztek hamis profilokkal rásegíteni a projekt népszerűségére. A kamuprofilokat még Illés Boglárka, a Fidelitas-elnök is bekövette. Szerencsére a szelfipályázat folytatásából sem hiányzik a komikus csattanó: az első helyezett nem más, mint egy korábbi kormányzati propagandaanyag arca. Minderről egy remek fotós beszámolót találsz erre a linkre kattintva.

Már letölthető az OMSZ ÉletMentő alkalmazása, ami tényleg életmentő lehet

Fotó: iStock

Androidon és iOS-en is elérhető az Országos Mentőszolgálat külföldi mintára fejlesztett alkalmazása, ami alapvetően egy segélykérő app, de igazából jóval többet nyújt egy sima segélyhívásnál.