Kiemelt Hírek 2018. november 09.

Európa-liga: már továbbjutó helyen a Vidi

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 09.
Újra legyőzte a PAOK-ot.

Akárcsak két héttel ezelőtt, a Vidi FC csütörtökön is legyőzte a görög PAOK csapatát a labdarúgó Európa Ligában: a magyar bajnok – amely október 25-én 2-0-ra nyert idegenben – ezúttal hazai pályán, a Groupama Arénában nyert a görög csapat ellen 1-0-ra.

A fehérvári együttes, amely sikerének köszönhetően már hatpontos, és a százszázalékos Chelsea mögé feljött a továbbjutást érő második helyre a csoportban, november 29-én a fehérorosz BATE Boriszov vendége lesz.

Az L jelű négyes másik csütörtöki meccsén az angolok 1-0-ra győztek Boriszovban és már továbbjutottak.

A mérkőzést követő sajtótájékoztatón a Vidi szerb edzője, Marko Nikolic gratulált játékosainak, mert újabb kiváló eredményt értek el és nem először az elmúlt két évben. Azt hiszem, méltó módon képviseljük a magyar focit Európában – jegyezte meg.

A sorsolás óta többször elmondtam, eredményesek akarunk lenni és nem dekorációnak vagyunk itt

– fogalmazott.

A görögök román edzője, Razvan Lucescu kiemelte: mindkét találkozón óriás különbség volt a két csapat között, mert ők megpróbáltak futballozni, míg ellenfelük “csak előrerúgta a labdát és ebből talált gólokkal nyert”.

Ugyanakkor elismerte, hogy a két meccsen egyszer sem tudták feltörni a Vidi védelmét és a magyarok minden próbálkozásukat “megfojtották”. Hangsúlyozta: a futball néha nem igazságos, mert lehet, hogy a jövőben a Vidi ellen hatból hat mérkőzést nyernének.

(MTI)

Keresés az oldalon