Euronews: csalással lett meg a Fidesz kétharmada

Mindezt egy év kutatás után közölte az Unhack Democracy Europe. Reggeli hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-12-04 09:17

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

“Többen beszéltek a központból érkező nyomásról” – egy friss kutatás szerint csalás nélkül a Fidesznek nem lehetne kétharmada

Az Unhack Democracy Europe aktivistái 170 interjú elkészítése után állítják: a Fidesznek  csalás és manipuláció nélkül nem lehetne abszolút többsége. A kutatás izgalmas eredményeiről ebben a cikkben olvashatsz.

Munkahelyi baleset történt a Mátrai Erőműnél, meghalt egy dolgozó

A haláleset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

A nemzeti vagyonért felelős miniszter mintha nem értené, mi a baj azzal, hogy a lakására 60 cég volt bejegyezve, amik százmilliókkal károsították meg az államot

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter rózsadombi lakására mintegy 60 cég volt bejegyezve a 2010-es években, akkor, amikor már Bártfai-Mager komoly állami pozíciókban dolgozott. A vállalkozások a miniszter volt férje, Balogh Sándor céghálójának a részei, aki ellen elfogatóparancs van érvényben, és aki amúgy szintén jelentős szerephez jutott a kormánynál. Bártfai-Mager rendre ugyanazt a választ adja az ügyet firtató kérdésekre, miközben még mindig akad olyan a cégek között, ami a lakásába van bejegyezve.

A magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott vezetőedzője felmondott Burján Csaba olimpiai bajnok posztja miatt

A rövidpályás gyorskorcsolyázó instagramos bejegyzésének más súlyos következményei is lettek.

Letartóztattak egy Szolnok megyei fideszes politikust

Boldog István azonnali kérdést tesz fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. február 20-án. (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

F. Petra korábban Boldog István fideszes országgyűlési képviselő munkatársa volt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4-es választókerületben, letartóztatását egy hónapra rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság. A dolog hátterében egy korrupciós  ügy áll, melyről az alábbiakban olvashatsz el minden részletet.

A nyugdíj előtt állók fizetése is siralmas, nem csak a nyugdíjak

Van egy gyakran használt mutató, amely jelzi, hogyan alakulnak a nyugdíjak a bérekhez képest. Ennek értéke az utóbbi években erősen romlott Magyarországon, mivel a nyugdíjak emelkedése elmaradt a bérekétől. Meg kell azonban jegyezni, hogy nálunk ez a mutató torzít. Hogyan aránylanak valójában a nyugdíjak a nyugdíj előtt állók, vagyis az ötvenes éveikben járók fizetéséhez? Mennyit érnek a magyar nyugdíjak, és mennyit a fizetések? Mi a helyzet a többi OECD-országnál? 

Több áruházlánc dolgozói sztrájkkal indíthatják a jövő évet

Formálódik a dolgozók  összefogása több áruházláncnál: eddig három, a hazai piacon jelentős vállalat munkatársai jelezték, hogy az év végi szezon után határozott lépéseket tennének a helyzetük megoldásáért. Részletek itt.

Még a bizottság javaslatánál is kevesebb uniós forrás juthat Magyarországnak

Az EU féléves soros elnökséget adó Finnország terjesztette be a jövő heti EU-csúcs elé a hétéves költségvetési keretre vonatkozó friss javaslatot, amelynek jó eséllyel több okból kifolyólag is nagyon nem fog örülni a kormány. Minderől bővebben erre a linkre kattintva olvashatsz.

“Láttam, hogy a szegénység mit alakít ki maga körül, láttam a kiszolgáltatottság szintjeit” – az újságíróból lett első női váci polgármester öt év alatt egy osztrák kisvárossá alakítaná a települést

A korábbi magabiztos fideszes győzelmek után októberben Matkovich Ilona független jelöltként könnyedén legyőzte a korábbi kormánypárti vezetést. Lesajnált, inkompetensnek csúfolt jelöltként indult, elődjétől többszáz milliós adósságot örökölt, mégis egy jól működő várost szeretne Vácból faragni, ahol erős a gazdaság és a polgárság. Kattintás után megismerheted Vác korábbi csúnya ügyeit, és elolvashatod Matkovich szavait arról, miként lett újságíróból politikus, milyen nőként politizálni, valamint azt, milyen víziója van a város sorsáról.

Hétvégén enyhébb légtömegek érkeznek

Fotó: GraphicaArtis/Getty Images

Így jelentősen kevesebb helyen lesz éjszakai fagy, továbbá a nappali hőmérsékletek is igen magasak lehetnek. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Mai nap hírei

„Nem engedjük, hogy Orbán zsaroljon minket” – reagált a magyar miniszterelnök levelére egy osztrák néppárti képviselő

444.hu2 órája

Novák Katalin is kikelt magából a Néppártra

168.hu4 órája

Úgy tűnik, Meghan Markle megsúgta születendő babájuk nemét

joy.hu6 órája

Márciusban jön egy merőben új Windows

itbusiness.hu14 órája

Állítólag a Kia gyártja a legjobb tömeg-villanyautót

autonavigator.hu16 órája

Wossala Rozina elárulta, miért tűnt el a képernyőről

femcafe.hu16 órája

Valamit nagyon félreszerveztek Németországban

demokrata.hu18 órája

Távozik a Liverpool vezetőedzője? Ő lehet Jürgen Klopp utódja

promotions.hu19 órája