Eskü alatt vallotta Trump egykori ügyvédje, hogy az elnök bűncselekmény elkövetésére utasította őt

Michael Cohen vádalkut kötött az FBI-jal.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-08-22 09:35

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

Az amerikai elnök egykori ügyvédje, Michael Cohen eskü alatt vallotta, hogy Donald Trump utasítására követett el bűncselekményt – tudatta kedden közleményében Cohen ügyvédje.

Lanny Davis úgy fogalmazott: védence a vádalku során eskü alatt vallotta, hogy a 2016-os elnökválasztási kampány során Donald Trump utasította őt arra, hogy a választások befolyásolása végett fizessen két olyan nőnek a hallgatásáért, akik azt állították, hogy évekkel korábban viszonyuk volt az akkor még üzletember Trumppal. A vádalkuhoz az FBI egyik legnagyobb érve valószínűleg egy Cohen vállalatához kötődő, taxiengedélyek felvásárlásával és forgalmazásával kapcsolatos 20 millió dolláros csalási ügy volt.

„Ha ezekkel a kifizetésekkel Michael Cohen bűncselekményt követett el, akkor ez miért ne lenne bűncselekmény Donald Trump esetében is?”

– tette fel a kérdést Lanny Davis.

Cohen a Stormy Daniels néven ismert Stephanie Clifford pornószínésznőnek 130 ezer dollárt fizetett a hallgatásáért. A másik kifizetés bonyolultabb volt: az ügyvéd megvásárolta egy bulvárlaptól Karen McDougal Playboy-modell történetét Donald Trumppal szintén évekkel korábban folytatott viszonyáról, majd a sztorit elsüllyesztette a fiókban. A feladatokat teljesítette, de feltehetőleg nem bízott 100 %-ig Trumpban, mert hangfelvételt készített a megbízásáról, ami most az FBI-hoz került.

Michael Cohen vádalkut kötött, és bíróság előtt beismerte, hogy megsértette a kifizetésekkel a kampányfinanszírozási törvényt; az amerikai média szerint ez kedvezőtlen helyzetbe hozhatja az amerikai elnököt is.

Ezután Rudolph Giuliani, Donald Trump ügyvédcsapatának jelenlegi vezetője is közleményt adott ki, amelyben leszögezte, hogy

“a Cohen elleni vádakban nincs célzás arra, hogy az elnök bármiféle bűnt követett volna el”.

 

 

Forrás: MTI

Mai nap hírei

Dárdaiék ismét nyertek a Bundesligában, közel a bennmaradáshoz a Hertha

m4sport.hu11 órája

Nagy esők jönnek – mutatjuk mikor és hol!

hirado.hu11 órája

Hatalmas húzásra készülhet a Barcelona: a világ egyik legjobb kapusa érkezik?

liner.hu14 órája

Börtönbüntetést kapott az egykori szakszervezeti vezető

autopro.hu15 órája

Kennedyék unokája szemtelenül sármos - Amerika egyik legdögösebb politikusa

femcafe.hu16 órája

Hivatalos: Németország nem fogadja el a beutazásnál a keleti vakcinákat

nyugatifeny.hu16 órája

Már hat ország fogadja el a magyar védettségi igazolványt

demokrata.hu18 órája

La Liga: Már csak ebben a meccsben bízhat a Real Madrid?

hatharom.com19 órája