Erre figyelj, ha házi kedvencet szeretnél!

Aranyszabály, hogy amit óvunk, és nem szeretnénk, hogy tönkre menjen, azt egyszerűen pakoljuk el.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-18 23:40

Fotó: Thinkstock

Aki állattartásra adja a fejét, és megosztja lakását házikedvencével, néhány dologra jobb, ha felkészül. Így elkerülheti a „kellett-ez-nekem?” érzést, és kedvencének is kiegyensúlyozottabb hátteret képes biztosítani.

Az állatok törődést igényelnek, különösen, ha a lakásban élnek. Első körben a lakás tisztán tartásának kérdése szokott felmerülni, ha kutyánk vagy cicánk van. Sügérek és gekkók esetében ez kisebb problémát szokott okozni, de kifejezetten a hosszú szőrű vagy vedlésre hajlamos állatok jelenlétében szorosabb barátságot köthetünk a porszívóval. Gyakrabban kell takarítani, cserében a kis kedvenc viszonozza törődésünket és ragaszkodással hálásja meg gondoskodásunkat.

Jó, ha az állatnak állandó, kijelölt fekhelye van, bár a macskák jellemzően úgyis azt csinálnak, amit csak akarnak. Nem csak a lakást, az állat által használt fekhelyet, alátétet is gyakran szükséges tisztítani.

Egyre gyakrabban hallani, hogy a kutya vagy a cica a hálószobába s bejáratos, és az ágy sem tabu számára. Ez nem túl higiénikus, főleg abban az esetben, ha ki-be járkál a lakásból is. A macskák esetében a kijárás azt is jelentheti, hogy időnként megjelenik egy-egy egérrel. Higgyék el, arra ébredni, hogy a cicus épp behozta a zsákmányt, amit a takarónkon kíván elfogyasztani, nem túl lelkesítő.

Lakásmegóvó tippjeink első helyén áll a könnyen tisztítható felületek előnyben részesítése. A padlón jobban mutat a süppedős perzsa, mint a rongyszőnyeg, de utóbbit összehasonlíthatatlanul könnyebb kimosni. A bútorok letakarása is hasznos lehet. Aranyszabály, hogy amit óvunk, és nem szeretnénk, hogy tönkre menjen, azt egyszerűen pakoljuk el, és élvezzük a közös időt és szeretetet, mely kisállataink jelenlétében jut nekünk.

Mai nap hírei

Dúró Dórának üzentek a könyvkiadók, mert bedarálta a kisebbségeknek szóló mesekönyvet

168ora.hu10 órája

Még a pap is zavarba jött, olyan ruhában ment a nő a fia esküvőjére

femcafe.hu10 órája

Több memóriával és tárhellyel jön az újragondolt Redmi 9A

gsmring.hu12 órája

Újabb lehűlés közelít még több esővel

agroinform.hu13 órája

Mit kerestek a jászságiak egy budapesti tüntetésen?

jaszsag.ezalenyeg.hu15 órája

Menesztették posztjáról Szalaiék edzőjét

eurosport.hosszabbitas.hu17 órája

Ingyen van, segítene megállítani a járványt, de mégsem használjuk

szabadeuropa.hu18 órája

Új trend terjed a mezőgazdaságban: ezzel Európa is alig tudja tartani a lépést

agrarszektor.hu18 órája