Kiemelt Hírek 2018. június 18.

Erre figyelj, ha házi kedvencet szeretnél!

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 18.
Aranyszabály, hogy amit óvunk, és nem szeretnénk, hogy tönkre menjen, azt egyszerűen pakoljuk el.

Aki állattartásra adja a fejét, és megosztja lakását házikedvencével, néhány dologra jobb, ha felkészül. Így elkerülheti a „kellett-ez-nekem?” érzést, és kedvencének is kiegyensúlyozottabb hátteret képes biztosítani.

Az állatok törődést igényelnek, különösen, ha a lakásban élnek. Első körben a lakás tisztán tartásának kérdése szokott felmerülni, ha kutyánk vagy cicánk van. Sügérek és gekkók esetében ez kisebb problémát szokott okozni, de kifejezetten a hosszú szőrű vagy vedlésre hajlamos állatok jelenlétében szorosabb barátságot köthetünk a porszívóval. Gyakrabban kell takarítani, cserében a kis kedvenc viszonozza törődésünket és ragaszkodással hálásja meg gondoskodásunkat.

Jó, ha az állatnak állandó, kijelölt fekhelye van, bár a macskák jellemzően úgyis azt csinálnak, amit csak akarnak. Nem csak a lakást, az állat által használt fekhelyet, alátétet is gyakran szükséges tisztítani.

Egyre gyakrabban hallani, hogy a kutya vagy a cica a hálószobába s bejáratos, és az ágy sem tabu számára. Ez nem túl higiénikus, főleg abban az esetben, ha ki-be járkál a lakásból is. A macskák esetében a kijárás azt is jelentheti, hogy időnként megjelenik egy-egy egérrel. Higgyék el, arra ébredni, hogy a cicus épp behozta a zsákmányt, amit a takarónkon kíván elfogyasztani, nem túl lelkesítő.

Lakásmegóvó tippjeink első helyén áll a könnyen tisztítható felületek előnyben részesítése. A padlón jobban mutat a süppedős perzsa, mint a rongyszőnyeg, de utóbbit összehasonlíthatatlanul könnyebb kimosni. A bútorok letakarása is hasznos lehet. Aranyszabály, hogy amit óvunk, és nem szeretnénk, hogy tönkre menjen, azt egyszerűen pakoljuk el, és élvezzük a közös időt és szeretetet, mely kisállataink jelenlétében jut nekünk.

Keresés az oldalon