Eric, az angolna Berki Krisztián ellen úszik Budapesten

Sydneyben vált ismertté végtelennek tűnő úszásával Eric Moussambani, amely Knézy Jenő hangjával meg is maradt az utókornak.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-17 13:10

Fotó: Nick Wilson/ALLSPORT

Eric Moussambani neve hallatán alighanem sokaknak egyből beugrik az a rokonszenves egyenlítői-guineai férfi, aki 2000-ben, a sydney-i olimpián 100 méteres gyorsúszásban próbálta megmutatni az egész világnak, mire képes. Ha így nincs meg, akkor Eric, az angolnaként már csak-csak dereng valami.

Ő volt az, akinek két ellenfelét is kizárták a selejtező rajtjánál, majd egyedül úszta végig a távot. A vége felé annyira elfáradt, hogy inkább már kapálózott, és kicsit izgulni is kellett, hogy partra érjen, végül 1:52.72 alatt célba ért. Nemcsak úszása vált felejthetetlenné, hanem Knézy Jenő közvetítése is.

Azóta sokat fejlődött Eric Moussambani, majdnem egy percet faragott az idején, sőt 2012 óta hazája úszókapitánya.

S hogy ez most miért olyan fontos?

Nos, Eric, az angolna október első hétvégéjén az úszó-világkupa versenyzőivel Magyarországra jön, igaz, nem a versenyzőkkel méri össze tudását – írja az index.hu. Két futamban is indul, az egyikben olyan felnőttekkel kel versenyre, akik csak nemrég kezdtek el úszni, a másikban pedig magyar sportolókkal, mint például a labdarúgó Torghelle Sándor, a tornász Berki Krisztián, a gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, a gátfutó Baji Balázs, a vívó Sofai Péter, a birkózó Veréb István vagy a crossfites Horváth Laura.

Mai nap hírei

Rakonczay sírva mesélt a mentésről

eletforma.hu11 órája

23 éves, dolgozó fiatalt interjúvoltak a HírTV-ben, de elfelejtették közölni, hogy ő a Fidelitas közép-dunántúli vezetője

444.hu11 órája

Schmuck Erzsébet petíciót indít

demokrata.hu14 órája

Koronavírus: Kevesebben fertőződtek meg és a halottak száma is csökkent

168ora.hu16 órája

Rettegve várjuk a -17 fokot, miközben a jövő hét végén a feje tetejére áll a világ

propeller.hu17 órája

Schobert Lara csak Jack-kel szereti a kólát, noha még nincs 18

ifaktor.hu18 órája

Leonardo DiCaprio szinte felismerhetetlen, már csak árnyéka régi önmagának

femcafe.hu18 órája

A férfiak intim daganatairól

szimpatika.hu19 órája