Erdély több megyéjében is utakat szerveznek a budapesti Békemenetre

Startlap - Startlap
A szomszédos Romániában jelenleg igen súlyos problémát okoz a koronavírus-járvány. Esti hírösszefoglaló.

Erdély több megyéjében is utakat szerveznek a budapesti Békemenetre

MTI Fotó: Bruzák Noémi

Ez különösen a súlyos román járványhelyzet fényében mutat meglehetősen rosszul a jelen időszakban, de az Erdélyi Magyar Néppárt vezetője erre is válasszal szolgált. Mondataiért csak ide kell kattintani. Az ügyben Rusvai Miklós virológus is megszólalt, aki szerint így kockázatos lehet a Békemenet. 

Buszokkal szállítják több helyen is a nézőket az Elkxrtuk című filmre

Több településen is ingyenesen lehet megnézni az Elkxrtuk névre keresztelt Gyurcsány-filmet, van olyan település, ahol önkormányzati buszokkal viszik majd a nézőket a moziig. Részletek

Húszezer önkéntest keresnek a 2022-es választásokra

A 20k22 kezdeményezés célja az oldaluk szerint az, „hogy 2022-ben minden szavazókörben legalább kettő, az ellenzéki összefogást támogató szavazatszámláló őrködjön a szavazás tisztasága felett”. A kezdeményezés egyik elindítója Magyarország egyik egykori miniszterelnöke, aki nem Gyurcsány. Bővebben

Rákérdezett a kommentelőknél Székelyudvarhely polgármestere, hogy fogadja-e Márki-Zay Pétert

Aztán valami különös oknál fogva le is szedte a posztját a Facebookról Gálfi Árpád. Márki-Zay Péter azonban nem vette zokon az enyhén Fidesz-szájíz szerint becsomagolt kérdést, és annak felvezetését sem. Hogy miért is, az innen fog azonnal kiderülni. 

A Fidelitas szerint Márki-Zay ikertornya Ceaușescunak

Mindenféle kommentár nélkül titulálta baloldali ikertornyoknak Márki-Zay Pétert, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjét és az egykori román diktátort, Nicolae Ceaușescut a Fidelitas a Facebookon. A kommentelők nem is voltak restek, elkezdték fejtegetni, hogy nem csak Orbán Viktor kertjének végében van stadion, hanem bizony Ceaușescu háza táján is építettek egyet a román diktátornak egykor. Ezt már nem is engedte el szó nélkül Momentum Mozgalom, erre ők is ikertornyokkal reagáltak. Íme

A Békemenet szervezői szerint a baloldali tüntetés megfélemlítés

Ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője emlékeztetett arra, hogy a Békemenetet már hetekkel ezelőtt bejelentették, ezért szerinte a baloldal felelőtlen, amikor olyan eseményeket szervez, amelyek lehetőséget adhatnak a két tábor találkozására. Hogy milyen gond is adódott, arról ez a cikk tájékoztat. 

Öt, negyvenes román felnőtt halt meg Bábolnánál

Öt, negyvenes éveiben járó román felnőtt vesztette életét tegnap az M1-es autópályán, Bábolnánál történt kisbusztragédiában. A legfiatalabb áldozat 38, a legidősebb pedig mindössze 43 éves volt. A baleset megrázó részletei itt érhetőek el. 

Két és fél év után elhagyhatta Magyarországot a megvádolt olasz-magyar húsmilliárdos

A több milliárdos költségvetési csalással vádolt Piero Pini, a legnagyobb magyar sertésvágóhíd, a kiskunfélegyházi Hungary-Meat Kft. tulajdonosa és fia, Marcello elhagyta Magyarországot. Az ügy részleteit errefelé lehet elérni. 

Lovrencsics Gergő visszavonul a válogatottságtól

MTI/Szigetváry Zsolt

A Magyar Labdarúgó Szövetség Facebook-oldalán közzétett videóban jelentette be Lovrencsics Gergő, hogy visszavonul a válogatottságtól.  Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Márki-Zay Péter üzent Magyar Péternek

képcím

Az ATV műsorvezetője szerint Kaleta nem pedofil

képcím

A kegyelmi ügy főszereplőjének falujában nyaralt Novák Katalin...