EP-alelnök: Rossz idézetet közöltek, nem Magyarországot, hanem Orbánt akarta kiéheztetni

Startlap - Startlap
Katarina Barley nem a néptől, hanem Orbán Viktor kormányától venné el a pénzt, akik azt a "haverjaiknak" osztják szét. Reggeli hírösszefoglaló.

EP-alelnök: Rossz idézetet közöltek, nem Magyarországot, hanem Orbánt akarta kiéheztetni

Katarina Barley közleményben jelentkezett a nagy port kavaró interjúja után: azt mondja, az uniós támogatásokat jogállamisági feltételekkel való összekapcsolásáról szóló javaslatuk nem a néptől, hanem Orbán Viktor kormányától venné el a pénzt, akik azt a “haverjaiknak” osztják szét. Bővebben.

Donald Trump koronavírusos

Az Egyesült Államok elnöke a Twitteren jelentette be, hogy ő és felesége is elkapták a fertőzést. Íme a bejegyzés és a további részletek.

Rákay Philip egy nyolcadik kerületi, földszinti lakásból jutott a Várba az önkormányzat segítségével

MTI Fotó: Varga György

A Magyar Televízió volt vezérigazgató-helyettese és felesége egy olyan lakáscsere útján jutott egy felújított műemlék épületben lévő ingatlanhoz a Bécsi kapunál, amelynek több pontja elgondolkodtató: a csere tárgyát képező lakások értéke aligha lehet összemérhető, az adásvételi szerződést készítő ügyvéd nevével nem most találkoztunk először, és talán a legfurcsább, ami mindeközben Rákayék eredeti tulajdonát képező Kálvária téri cserelakás tulajdoni lapján történt. Minderről bővebben itt írnak.

Az állami divatügynökség dolgozói irdatlan nagy fizetéseket vesznek fel

Az Orbán Ráchel barátnője által vezetett Magyar Divat és Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-nél 2018-ban sem voltak kicsik a bérek, de a tavalyi évre közel kétszeresére nőttek a fizetések. Nem csak a dolgozókat, de az intézménnyel szerződött tanácsadókat is busásan megfizetik. Bővebben.

ORFK: 190 esetben volt szükség a tanintézményekben az iskolaőrök közbelépésére

A sajtó megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) beszámolt arról, milyen munkát végeztek szeptemberben az iskolaőrök. Válaszukban az incidensek súlyosságára, valamint a kényszerítő eszközök alkalmazására is kitértek. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Több mint 17 milliárdot költ a kormány koronavírustesztekre

A Magyar Közlönyben megjelent a kormányhatározat, amelyben az új koronavírus kimutatására szolgáló vizsgálattal összefüggő többletkiadások fedezetének biztosításáról döntöttek. Ebből egy gyors számolással kiderül, hány teszt elvégzésére lesz lehetőség. További információkért kattints ide.

Brazília: Több mint 20 éve nem látott mértékű tűz pusztítja a világ egyik legértékesebb természetvédelmi területét, de az elnök szerint az egész kamu

Fotó: Gustavo Basso/NurPhoto via Getty Images

A brazil állami Nemzeti Űrkutatási Intézet statisztikái szerint Pantal mocsárvidékén az adatok rögzítésének története óta nem volt akkora tűz, mint az idei év első 9 hónapjában. Pantal Belgium, Svájc, Portugália és Hollandia együttes területének megfelelő kiterjedéssel bír, és csodálatos természeti értékei miatt a világörökség részét képezi. A tűz az esőerdőben is tombol, de Jair Bolsonaro állítja: mindez nem igaz, és a civilekre meg a benszülöttekre mutogat. Bővebben.

Volt férje élő adásban felgyújtotta az egyik legnépszerűbb kínai vlogger, belehalt

A kínai vidéki életről szóló vidám videók ismertté vált, Lamu névre hallgató vlogger teste 90 százaléka megégett. A nőnek két gyermeke volt. A brutális esetről ebben a cikkben olvashatsz.

Erős széllel érkezik a hétvégi nyárias meleg

Az elmúlt napok hűvös, borongós időjárását követően intenzív légmozgás társaságában toppan be hozzánk a meleg levegő. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?