EP-alelnök: az európai adófizetők nem Orbán barátainak akarják adni a pénzt

Katarina Barley, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke rendkívül kritikusan beszélt a magyar miniszterelnökről. Esti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-08 17:35

MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

EP-alelnök: az európai adófizetők a magyaroknak akarják adni a pénzt, nem Orbánnak, a vejének vagy a legjobb barátjának

Eddig kevés, ilyen magas szintű nyílt kritika érte az Európai Unióból Orbán Viktor rendszerét, mint amit a 24.hu-nak adott interjújában részletesen megfogalmazott Katarina Barley, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke. Kemény szavai innen érhetőek el. 

A csepeli óvodákban betiltották a Meseország mindenkié mesekönyvet

Fotó: Mohos Márton/24.hu

Egy pillanatra sem ért véget a Meseország mindenkié című könyv körüli botrány. Most Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere tiltotta be a kerületi, önkormányzati óvodákban az érzékenyítő meséket tartalmazó könyvet. Részletek.

Orbán: A politikusok nehezek, hogy ne fújja el őket az ellenszél

A miniszterelnök szerint a vállalkozók slankok és gyorsak, a politikusok pedig nehezek és erőteljesek. Hogy milyen alkalomból mondta ezt a kormányfő, az ebből a cikkből fog kiderül. 

Karácsony: „Ha az állam folytatja kicsinyes bosszúját Budapest ellen, a következmények beláthatatlanok lesznek”

Karácsony Gergely csütörtök reggel saját Facebook-oldalán a kormány turisztikát támogató programjáról írt egy komolyabb kritikát, jelezve, hogy Budapestet erősen kihagyták belőle. Hogy mennyire kerülte el a kabinet figyelmét a magyar főváros, az innen azonnal ki fog derülni. 

Megjelent az új kancellár az SZFE-n 

Szarka Gábor volt ezredes, a Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan kinevezett kancellárja adott szavához híven szerda délelőtt elment a diákok által blokád alá vett SZFE-re. Hogy milyen sikerrel is járt Szarka, az ebből a cikkből tudható meg. 

Kuncze Gábor elhagyhatta az intenzív osztályt

Három hét után kiengedték a kórházból Kuncze Gábort. Az SZDSZ egykori elnöke minderről saját Facebook-oldalán számolt be, ahol megköszönte az orvosok áldozatos munkáját is. Részletek

Búcsút int Magyarországnak a CEU világhírű csecsemőkutató központja is

Nem akármilyen centrum távozik hazánkból: a 2008-as alapítású Babylabot két magyar pszichológus, Csibra Gergely és Gergely György alapította, és olyan eredményeik voltak, melyek hatására a világhírű Harvard egyetemmel egy színvonalon említette a nemzetközi tudóstársadalom munkásságukat. Hogy mennyire is voltak sikeresek, az innen fog azonnal kiderülni. 

Hallgatott Lázár Jánosra a Magyar Tenisz Szövetség

Budapest, 2017. szeptember 7.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter szokásos heti sajtótájékoztatóját tartja az Országházban 2017. szeptember 7-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

Az egykori miniszterre alig  pár hónapja bízták rá a korábban pénzügyi problémáktól sem mentes szövetség megújítását, és javaslatára csütörtökön már két szakmai igazgatót is kineveztek. Hogy kik is ők, akik egyébként teniszberkekben ismerős arcoknak számítanak, az ide kattintva azonnal ki fog derülni. 

Azonosították a miskolci járókelőt brutálisan összeverő férfit

Azonosították a borsodi rendőrök azt a személyt, aki szerda délelőtt brutálisan összevert, majd a sorsára hagyott egy másik férfit Miskolc belvárosában. Bűncselekmény részletei innen érhetőek el. 

Lezuhant egy fiatal férfi a Mammut 4. emeletéről

Leesett egy ember a Mammut 2 bevásárlóközpont negyedik emeletéről – értesítette a Telex.hu-t két olvasójuk is. Megkeresésükre Szabó Gabriella, a bevásárlóközpont üzemeltetési igazgatója is megerősítette a hírt. Részletek.

Mai nap hírei

Orbán Viktor válaszolt Martin Schulznak

demokrata.hu3 órája

Kutatók elárultak, melyik szülődtől mit örökölsz genetikai szempontból

joy.hu5 órája

A Kuka készíti a Volkswagen elektromos kisbuszának gyártósorát

autopro.hu6 órája

Januártól ismét napelemes pénzre pályázhatunk

tisztajovo.hu6 órája

Tarolt a Bridgestone abroncs az Adac idei téligumi-tesztjén

transpack.hu6 órája

Elhunyt a 2002-es vb hőse

eurosport.hosszabbitas.hu16 órája

Különleges mobilok jöhetnek a Samsungtól

gsmring.hu17 órája

Nagy mobilos tervek a Microsofttól

itbusiness.hu18 órája