Ennyit keresnek a bolti eladók Magyarországon

A legjobban az illatszerbolti eladók keresnek.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-16 16:37

Fotó: Andreas Rentz/Getty Images

Bolti eladóként számos lehetőség áll az embert előtt. Elmehet dolgozni kisboltba, nagyboltba, ráadásul a termékek között is széles a választék. A különbségek azonban a fizetésnél is meglátszanak, egy nagyobb üzletben jóval magasabb összeget lehet zsebre tenni.

Magyarországon átlagosan jelenleg az illatszerbolti eladók keresnek a legjobban – írja a blokkk.com. A KSH adatai szerint bruttó 247 ezer forintot kerestek júliusban. De nem sokkal vannak lemaradva azok, akik autószalonban dolgoznak eladóként (242 ezer), vagy villamos készülékekkel foglalkoznak (239 ezer), esetleg bútorokat árusítnak (238 ezer). A legkevesebbet a halakkal foglalkozó eladó keresi, 178 ezer forintot.

Ám nemcsak a különféle termékekkel foglalkozó üzletek között van ekkora eltérés, legalább ennyire számít, hogy kis- vagy nagyüzletről van szó. A kisebb boltoknál semelyik szférában sincs 200 ezer forint feletti átlagkereset, míg a legnagyobb differencia a fizetések tekintetében az élelmiszerboltoknál és az autószalonoknál tapasztalható.

Egy kis élelmiszerboltban 182 ezer forint az átlagkereset, míg egy nagyobb boltban 314 ezer forint, vagyis a különbség 132 ezer forint. Ugyanez az autószalonok esetében 131 ezer forint.

Mai nap hírei

Az elektromos járművek véget vethetnek a kőolajkorszaknak

szimpatika.hu7 órája

Zlatan megindította a lavinát: több száz játékos az EA ellen – de miről is van most szó?

metabro.hu8 órája

Mi lesz veletek magyar-angol óvodák?

eletforma.hu12 órája

Vele tölti Jennifer Aniston a Hálaadást: fotójára több millió lájk érkezett

joy.hu13 órája

Jakab Péter: Orbán nem látja a kiutat a válságból

demokrata.hu14 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu16 órája

Ulickaja: A történelemben először az egész bolygó beteg

konyvesmagazin.hu16 órája

A néppárti képviselő felhívta Deutsch Tamás figyelmét arra, hogy épp a jogállamiság a különbség az EU és a kommunista rendszer között

168ora.hu18 órája