Ennyit keres Mészáros Lőrinc cégének felsővezetése: röpködnek a tízmilliók

Startlap - Startlap
Ugyan az Opusnál is gigantikus fizetéseket kapnak, de a legdurvább összegeket a Jászai Gellért-féle 4iG-nél adják, ahol a rekorder holdingstratégiáért felelős vezérigazgató-helyettes több mint 100 milliót keres egy évben. Esti hírösszefoglaló.

Ennyit keres Mészáros Lőrinc cégének felsővezetése: röpködnek a tízmilliók

Köszönhetően annak, hogy a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett vállalatok immár név szerint kötelesek beszámolni legfelsőbb személyi állományuk bérezéséről, több más nagy cég után Mészáros Lőrinc, valamint a Jászai Gellért-féle 4iG is megosztotta az érintettek fizetéseit. Bővebben.

Szijjártó Péter bejelentette: háromezer négyzetméteres magyar nagykövetség épül Ankarában

A külügyminiszter az “egyre nagyobb jelentőségű magyar-török együttműködéssel” indokolja, miért van szükség a beruházásra. Fotók és további részletek Szijjártó Péter törökországi utazásáról itt nézegethetők.

Eltörölheti az iparűzési adót a kormány, ami nélkül a fideszes polgármester szerint is “fenntarthatatlan” az önkormányzatiság

Balázs Zoltán politológus-közgazdász, a Corvinus Egyetem tanára azt mondja, Orbán Viktorék két legyet ütnének egy csapásra, ha eltörölnék a hipát, vagyis a helyi iparűzési adót. Balázs úgy véli, épp az önkormányzati rendszer ledöntése lehet a cél, Budapesttel szemben pedig lehetséges, hogy eljött a leszámolás ideje. Bővebben.

Ismét csökkent a forint értéke

Balázs Mohai/Bloomberg via Getty Images

A nagy húsvéti fellendülés után újra gyengülni kezdett a magyar fizetőeszköz árfolyama az euróval szemben. Pontos számokért ide kell kattintani.

Jaksity György: Nem az a fő kérdés, hogy mennyibe kerül egy kilowattóra áram, hanem az, hogy milyen világban élnek majd a gyermekeink

Megyünk tovább az eddigi úton, csökkenő, öregedő, rossz egészségi állapotban lévő, gyenge képzettségű népességgel, alacsony szinten növekvő vagy stagnáló gazdasággal, amit semmi más nem tart életben, csakis az Európai Unió forrásai és piaca.

A Concorde igazgatóságának elnöke szerint Putyin számára már nincs visszaút a háborúból. “Mi mást tehetne? Kiáll, és azt mondja a népének, hogy miattam megölték a fiaitokat, férjeiteket, gazdaságilag az összeomlás felé haladunk, jó mulatság, férfimunka volt, úgy döntöttem, visszavonulunk?” Jaksity György interjút adott az orosz-ukrán háborúról, a várható válságról, inflációról és élelmiszerhiányról, az európai politika hibáiról, a rezsicsökkentés fenntarthatóságáról, és még az új Fidesz-kétharmadról is elmondta véleményét.

Kedvezményes keddekkel várja a nyugdíjasokat a Tesco

A Tesco közleményében arról ír, szeretnének hozzájárulni az élelmiszerekre költött kiadások csökkentéséhez. Az akció április 19-től indul, további információkat erre a linkre kattintva találsz.

Csökkentette Magyarország növekedési kilátásait az IMF

Míg októberi jelentésében még 5,1 százalékos növekedést várt 2022-re a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a tavalyi 7,1 százalékot követően, a kedden publikált új jelentésben már jóval alacsonyabb számok szerepelnek, növekvő munkanélküliséggel és gyorsuló inflációval. Az IMF az orosz és az ukrán gazdaságról is közzétette előrejelzéseit. Bővebben.

A folyamatosan a Fidesszel szavazó Ritter Imre csak a nemzetiségi érdekeket képviseli

Kritikák kereszttüzében áll, amiért rendre a kormánytöbbséggel együtt szavaz, ugyanakkor az elmúlt négy év során vitathatatlanul sikeresen lobbizott a történelmi nemzetiségekért. A korábbi Fidesz-tag Ritter Imre másodszor szerzett parlamenti mandátumot, alig 25 ezer szavazattal. Ritter szerint ellenzéki győzelem esetén is képes volna együttműködésre, és munkájával összefüggésben jelentősen javult a nemzetiségek helyzete. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Nem kérnek több Pfizert a lengyelek, és fizetni sem fognak érte

David Dee Delgado/Getty Images

A lengyel egészségügyi miniszter az Európai Bizottsághoz fordult a vakcinaszerződésekkel kapcsolatban, egyúttal bejelentették, nem fogadnak több szállítmányt. Lengyelország mintegy 30 millió adag oltóanyagon adott túl korábban, a tárcavezető a vakcinagyártók részéről tapasztalható “teljes rugalmassághiányra” panaszkodott. Részletek.

Nácipártolás miatt elvesztette mandátumát egy pártelnök Szlovákiában

Marian Kotlebát, a Mi Szlovákiánk Néppárt (ĽSNS) elnökét bírósági ítéletben marasztalták el egy több évvel ezelőtti, szövevényes ügy miatt. Az ítélet értelmében Kotleba a náci Németország csatlósaként elismert Szlovák Állam megalakulását ünnepelte egy rejtjeles üzenettel. Mi történt? Innen kiderül.

(Címlapkép: MTI/Komka Péter)

Ez is érdekelhet

képcím

Érdekes kijelentést tett Szijjártó: a hét hírei képekben

képcím

Képeken a hét jelentősebb hírei

képcím

Megvan a minimálbér hivatalos, új összege