Ennyibe kerülne Ukrajna újjáépítése

Startlap - Startlap
Először kötött ki hajó Mariupolban, de ez sajnos nem jelent jót, az oroszok hiperszónikus rakétát lőttek ki, egy ukrán milliárdos bepereli az orosz államot. Az ukrán-orosz válság hírei.

Kiszámolták, mennyibe kerülne Ukrajna újjáépítése

Oroszország Ukrajna lerohanásával már több milliárd dollár értékű infrastruktúrát tett a földdel egyenlővé, és több mint 12 millió embert kényszerített lakóhelye elhagyására. De mennyibe fog kerülni Ukrajna teljes újjáépítése? Ebből a cikkből ki fog derülni. 

Az ukrán háború óta először kötött ki hajó Mariupolban, de ez nem igazán jó hír

Az első látásra olyan lehetne ez a hír, mintha újra megindult volna a hajózás az ukrajnai Mariupolban, de persze nem erről van szó, csak az oroszok fognak megint zabrálni, ezúttal több ezer tonna ukrán fémanyagot ellopva. Az orosz fosztogatás friss esetéről ez a cikk szól

A leggazdagabb ukrán bepereli az orosz államot

Fotó: Thomas Koehler/Photothek via Getty Images

Rinat Akhmetov Ukrajna leggazdagabb embere és egyben a mariupoli acélgyár tulajdonosa pert indít a vállalat teljes elpusztítása miatt az orosz állam ellen. Hogy milyen horribilis összeget is követel, az ide kattintva tudható meg. 

Oroszország hiperszonikus rakétát lőtt ki

Az ilyen típusú fegyverek a hangsebesség kilencszeresével képesek száguldani, ráadásul maga Vlagyimir Putyin is úgy nyilatkozott a Zircon cirkálórakétáról, mint egy páratlan harci rendszer új generációs pusztítóeszköze. A rakéta kilövéséről, és jellemzőiről itt lehet minden fontosat megtudni. 

A volt amerikai elnök azt szeretné, ha az Ukrajnának küldött támogatás helyett fegyveres rendőröket fizetnének az amerikai iskolákban

Donald Trump egy fegyverlobbista csoport éves gyűlésén tette fel a kérdést, hogy az amerikai kormányzat miért ad 40 milliárd dollárt (kb. 15 ezer milliárd forint) Ukrajnának, amikor a saját iskoláit sem tudja biztonságban tartani. A volt elnök fejtegetését itt lehet elolvasni. 

Pentagon: Putyin nem akar leülni Zelenszkijjel tárgyalni

Az amerikai védelmi minisztérium szerint az orosz elnök bármikor befejezhetné az ukrajnai háborút, de pont az ellenkezőjére készül. Részletek

Az ukrajnai Lyman városa az orosz erők teljes ellenőrzése alá került, állítja a Kreml

Korábban már a brit védelmi minisztérium hírszerzési értesülései is arra utaltak, hogy az orosz erők nagy valószínűséggel elfoglalhatták a donyecki terület északi részén található Lyman városát. Bővebben

Méregetik a keselyűk Putyin hagyatékát

Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat

Ukrajna megszállásának egyik nagy kérdése, miért nem szakít az orosz elit Putyinnal és szűk körével, azokkal, akik belevitték a háborúba Oroszországot. A választ itt próbálják megadni minderre.

ORFK: Mintegy tizenegyezren érkeztek Ukrajnából pénteken

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte szombaton a police.hu oldalon, hogy a Készenléti Rendőrséggel és a rendőrjárőrképzésben részt vevőkkel segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. A feladatokban támogatást nyújt a Budapesti Polgárőr Szövetség is. A menekültek pontos száma itt érhető el.

 

Címlapkép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Ez is érdekelhet

képcím

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

képcím

Bevetette az amerikai rakétarendszereket Ukrajna 

képcím

Elkezdik kiosztani a jódtablettákat Romániában