Kiemelt Hírek 2018. november 12.

Ennyi maradt Gerard Butler malibui otthonából: porig égett a tűzvészben

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 12.
A Kaliforniában pusztító erdőtűz miatt százötvenezer embert evakuáltak, több mint kétszázan eltűntek, és a halálos áldozatok száma rohamosan emelkedik.

A Kaliforniában tomboló tűzvész miatt pár nappal ezelőtt Malibut is evakuálták, ahol számos híresség mellett többek között Gerard Buttler háza található. Az akcióhős vasárnap tért haza felmérni a károkat, és megmutatta, micsoda pusztítást végzett a tűz – írja a TMZ.

A házból gyakorlatilag csak szenes csonkok és főleg hamu maradt, de a maradványok még több helyen parázslottak. A színész szívszorítónak nevezte a kaliforniai helyzetet, valamint méltatta a tűzoltók bátorságát, és mindenkit arra kért, támogassák a munkájukat.

Tovább emelkedett a kaliforniai erdőtüzek halálos áldozatainak száma

Már harmincegy halálos áldozata van a Kalifornia északi és déli részén pusztító tűzvésznek, és több mint kétszáz eltűntet tartanak nyilván – számolt be az MTI a helyi hatóságok közlése alapján. Huszonkilencen az állam északi részén fekvő Paradise városkájában veszítették életüket, amely szinte teljesen leégett. A másik két áldozat Malibu környékén hunyt el.

Kory Honea, a kaliforniai Butte megye rendőrfőnöke vasárnap esti sajtótájékoztatóján közölte: Észak-Kaliforniában 228 embert tartanak számon eltűntként. A szénné égett holttestek azonosítássa érdekében Paradise-ban és környékén DNS-laborokat állítottak fel.

A tűz oltásában több mint 8 ezer tűzoltó vett rész, de további erősítést várnak a többi tagállamból. Helyi idő szerint vasárnap Észak-Kaliforniában 450 négyzetkilométeren égett az erdő, és a lángok terjedését csak a terület negyedén sikerült megfékezni. 150 ezer embert evakuáltak, és több mint 6700 épület vált a lángok martalékává. A tűzoltóság felhívta a figyelmet, hogy a hétfő reggel várható viharos széllökések robbanásszerűen szíthatják fel a lángokat.

Keresés az oldalon