Ennyi magyar maradna itthon, ha megtámadnák az országot

Startlap - Startlap
Zelenszkij nem érti a nyugatot; az ukrán nagykövet szerint még nem látszik a háború vége; olcsóbban jött Magyarországra az orosz gáz márciusban. Az ukrán-orosz válság hírei.

Ennyi magyar maradna itthon, ha megtámadnák az országot

A Závecz Research legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményeiből kiderül többek között, hogy a teljes felnőtt népesség hány százaléka hagyná el Magyarországot, ha támadás érné hazánkat, hány százaléka ragadna fegyvert háború esetén, valamint a kötelező sorkatonaság támogatóinak arányára is választ kapunk. A számokért ide kattints.

Zelenszkij nem érti, hogy lehet ekkora hatalma az olajembargót blokkolóknak

Fabrice COFFRINI / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szerint a katasztrofális fejleményeket meg lehetett volna állítani, ha a világ magáénak tudta volna az ukrajnai helyzetet, ha a világ erős emberei nem működtek volna együtt Moszkvával. Részletek.

Íme a brit kémek pénteki jelentése az orosz-ukrán háború állásáról

A brit védelmi minisztérium közösségi oldalán közzétette hírszerzési forrásokra alapozott, legfrissebb információt az orosz-ukrán háború fejleményeiről. A brit hírszerzés jelentése szerint az oroszok kisebb sikereket értek el Donbászban. A cikk itt folytatódik.

Baj van Kelet-Ukrajnában, a nagykövet szerint még nem látszik a háború vége

Ha az ukránok most nem kapnak meg minden segítséget az ellenálláshoz, az azt üzeni majd az agresszornak, hogy bármit elérhet – erről is beszélt Ljubov Nepop, Ukrajna magyarországi nagykövete egy minap rendezett konferencián. Részletek.

Ha Oroszország győzni tud Ukrajnában, az a harmadik világháború kezdetével lesz egyenértékű

Az egyetlen módja annak, hogy elkerüljük a harmadik világháborút, Ukrajna győzelme Oroszország felett, állítja Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó. Ha Oroszország nyeri a háborút, akkor újabb világháború kezdődik. Podoljak erről egy televíziós műsorban beszélt. Bővebben.

Amerika olyan fegyvert küldhet Ukrajnának, amire már nagyon vágytak

Az Egyesült Államok arra készül, hogy fejlett, nagy hatótávolságú rakétarendszereket küldjön Ukrajnának, ami figyelemre méltó előrelépés az általa biztosított fegyverek fajtájában – jelentette Sky News szerint a CNN. A témáról itt olvashatsz bővebben.

Olcsóbban jött Magyarországra az orosz gáz márciusban

Márciusban jóval a tőzsdei jegyzések alatti áron érkezett Magyarországra az orosz gáz. A háború kirobbanását követően egész Európa látványosan többet vásárolt az oroszoktól. Részletek.

Így nézett ki a világ valaha volt legnagyobb repülőgépe, amikor elvontatták a darabjait a Kijev melletti repülőtérről

STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összeszedték és elvontatták az An-225 Mrija darabjait a hosztomeli repülőtéren csütörtökön. A világ legnagyobb repülőgépe a Kijev környéki harcokban semmisült meg az orosz–ukrán háború első időszakában. A videót itt nézheted meg.

 

Az orosz-ukrán háború történései percről percre itt.

Címlapkép: MTI/Balogh Zoltán

Ez is érdekelhet

képcím

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

képcím

Bevetette az amerikai rakétarendszereket Ukrajna 

képcím

Ursula von der Leyen elmondta, hány fokkal kell lejjebb csavarni a...