Ennek a milliárdosnak a hajója okozta a dunai katasztrófát

Elhunyt Szita Bence gyilkosa, Kálmán Olga indul a főpolgármesteri előválasztáson, nagyobb nyugdíjemelés jöhet. Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-06-08 10:51

MTI/Balogh Zoltán

Az ő hajója okozta a végzetes tragédiát

A Hableány balesetében érintett Viking hajózási társaság alapító tulajdonosa egy norvég milliárdos, aki hazája egyik leggazdagabb polgára. Botrányok és korrupciós vádak is színesítik élettútját, melyről ez a cikk mutat meg rengeteg érdekességet.

Meghalt Szita Bence gyilkosa – nyilatkozott a kisfiú nevelőapja is

A 2012 októberében történt gyilkosság az egész országot megrázta. Akkor a 11 éves fiút egy erdőben kegyetlenül megkínozták, és élve elásták. A három tettes közül már csak K. József van életben, P. Erika két éve halt meg rákbetegségben. 

A részletekről és Bence apjának nyilatkozatáról itt olvashatsz.

Az áldozatot átölelve feküdt a Duna alján az egyik búvár, úgy kimerült – a legfontosabb információk a Hableány roncsának  mentéséről, a megtalált áldozatokról

A hét minden napján került elő a dunai tragédiában elhunyt halott, a dél-koreai búvárok is részt vesznek már a mentésben. Az ukrán hajóskapitány szerepét még vizsgálják az ügyben, az áldozatokat DNS és és ujjlenyomatok alapján azonosítják. A hajó elsüllyedésének helyszínére megérkezett az úszódaru.

Kálmán Olga indul a főpolgármesteri előválasztáson

Fotó: Marjai János / 24.hu

Bár úgy volt, hogy a Demokratikus Koalíció csak Karácsony Gergely mögött sorakozik fel, egy váratlan bejelentéssel képbe hozták az ATV egykori műsorvezetőjét is. Külön érdekesség, hogy Kálmán Olga sajtótájékoztatón mindezt nem Gyurcsány Ferenc jelentette be – részletek erre.

Persze az újságírók kikérték a főpolgármester véleményét is, de a munkatársa csattanósabb választ fogalmazott meg.

Elhunyt Benke László mesterszakács, az ország Laci bácsija

MTI Fotó: Bugány János

Hosszas betegeskedés után távozott Benke László, többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász. Laci bácsi életéről ebben a cikkben olvashatsz.

DK: vonják vissza a félmilliárdot kereső labdarúgók adókedvezményét

A Demokratikus Koalíció arra szólította fel a kormányt, hogy törölje azt a javaslatot, amelynek értelmében évi 500 millió forintos jövedelemig jelentős adókedvezményt kapnának a külföldi labdarúgók. A radikális kezdeményezésről errefelé tudhatsz meg mindent.

A vártnál nagyobb nyugdíjemelés jöhet az idén, de jelenleg több mint hetvenszeres a különbség a legkisebb és legnagyobb nyugdíj között

Először 2016-ban jelent meg egy olyan személy, aki havi 2 millió feletti nyugdíjra jogosult, azóta viszont már megszaporodott az álomnyugdíjjal rendelkezők száma. Mindeközben idősek tízezrei kevesebb mint 50 ezer forintot kapnak az államtólEbből a cikkből  megtudhatod, hány embernek jár legalább kétmilliós, illetve 200 ezres juttatás, és hányan vannak, akiknek legfeljebb 50 ezer, vagy 29 ezer forint jut.

A kapitány elment egyet pihenni, 15 perc múlva már mindenki halott volt

Öt magyar áldozatot követelt az Air France tíz évvel ezelőtti katasztrófája, mely a polgári repülés egyik legnagyobb tragédiája volt. A gép Rióból tartott Párizsba, amikor lezuhant. Az okokról – melyekben jócskán volt emberi mulasztás és műszeres hiba is – innen tudhatsz meg mindent.

Selmeczi Gabriella Gyurcsánynézott egyet, aztán inkább törölték a nem kívánt részt 

A Fidesz országgyűlési képviselőjének sajtótájékoztatóján elhangzott anyagot hozott le az MTI, amiből aztán utólag – erre a figyelmet külön felhívva – eltávolították a nem kívánatos részt. Hogy mi is volt ez, és miként is emlegette Selmeczi Gabriella Dobrev Klárát, az ebből a cikkből derül majd ki.

Csíksomlyón járt a pápa, de a magyar miniszterelnök nem találkozott vele

A zord időjárás ellenére több mint százezer hívő várta Ferenc pápát a Erdélyben június első napján. A katolikus egyházfő a pápamobilból köszöntött mindenkit, majd szent misét celebrált.  A látogatásáról készült felvételeket itt tudod elérni.

A vizit külön pikantériája volt, hogy amíg a magyar kormány számos prominens személyisége is a helyszínre érkezett, Orbán Viktor a találkozás helyet inkább egy sporteseményt választott.

De nem csak ezek voltak az érdekességek a pápával kapcsolatban a hétén, hanem az is, hogy Őszentsége váratlanul megváltoztatta a Miatyánk szövegét is – minderről itt  olvashatsz.

Mai nap hírei

Nagy újítás jön az Androidba

itbusiness.hu13 órája

Vicces mellékhatása van a kínai és orosz vakcináknak: ahol oltani kezdtek velük, ott bukni kezdtek a politikusok

444.hu15 órája

Először mutatja meg új FABIA modelljét a Skoda

formula.hu16 órája

Románia megunta a halogatást

vasarnap.hu17 órája

A TV2 megint pofára esett, az RTL Klubnál sírnak a röhögéstől

promotions.hu17 órája

Orbán Viktor: megfontoljuk az egyik enyhítési kérést

demokrata.hu18 órája

Nyolcvanéves visszalépést jelent az érettségi átalakítása a Magyartanárok Egyesülete szerint

konyvesmagazin.hu18 órája

Tóth Csaba: 15 év munkáját nem adom át csak úgy másnak

168.hu19 órája