'Engem mindig az érdekel, meddig lehet feszíteni a húrt'

Startlap - Startlap
55 éves lett a Jászai Mari-díjas színésznő.

Für Anikó Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes művész 1964. február 27-én született Budapesten. 1989-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd a Madách Színházhoz szerződött. 2004 óta az Örkény Színház tagja.

Klasszikus és modern darabokban játszik fő- és mellékszerepeket. Olyan alakítások fűződnek nevéhez, mint Adél megformálása Molnár Ferenc: Üvegcipő című darabjában, vagy Rosalinda szerepe Shakespeare: Ahogy tetszik című drámájában. 1988 óta játszik játékfilmekben és tévéfilmekben, valamint szinkronizál. 2001 óta műsorvezetője a Duna Televízió Talpalatnyi zöld című környezetvédelmi magazinjának.

2004-ben jelent meg maxi CD-je, amelyen az Alattam fák és az Apám lánya című dalok szerepeltek.

2006-ban megjelent első nagylemeze Nőstény álom címmel, amelynek zenéjét Hrutka Róbert szerezte, a dalok versét pedig Bereményi Géza írta.

20 éven át élt az első férjével, most pedig már jó ideje Fekete György felesége és együtt nevelik a kisfiukat, Andrist, akit 48 évesen vállalt a színésznő.

Nem rajtam múlt. Mindent megpróbáltam, talán csak a szemmel verést és a ráolvasást nem. Ám az élet nekem azt szánta, hogy az átlagosnál később, de mégis anya lehetek. Ez soha, egyetlen pillanatra sem aggaszt.

A színház mellett énekel, fellép, és lemezt is készít, legújabb albuma Jamie Winchester számainak magyar szövegű feldolgozása, a szövegeket férje írta.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője

képcím

Üzent a budapesti ukrán nagykövet Orbánnak: "Ti lesztek a...

képcím

Megszólaltak a magyar bankok: csak részben támogatják a...