Emmi: ez a vakcina harmadik oltásként nem célszerű

Startlap - Startlap
Pontosított Kásler Miklós nyilatkozata után az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az AstraZeneca hatékonyságával kapcsolatban. Esti hírösszefoglaló.

Emmi: a harmadik oltásnál érdemes AstraZeneca helyett mást választani

Fotó: AFP

Kásler Miklós egy interjúban úgy fogalmazott, „az AstraZeneca második oltása után az ellenanyagszint csökken, amiből az következik, hogy az AstraZenecával további oltásokat elvégezni nem célszerű.” Az Emberi Erőforrások Minisztériumát megkérdezték, hogy a miniszter mit értett pontosan ezalatt: egyáltalán nem ajánlják többet az AstraZeneca oltását itthon, vagy csak harmadik dózisként nem? A válasz kiderül innen.

Hétfőtől újabb helyen kötelező a maszkviselés

November 15-től ezeken az ügyfélszolgálatokon  mindenkinek kötelező a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.

Zacher Gábor: ez az oltatlanok/oltottak aránya az intenzíven

A hatvani kórház főorvosa Dobson Szabolcs gyógyszerészt látta vendégül Koviduma című műsorában. Szó volt arról, hogyan érdemes beadatni a harmadik oltást, és Zacher Gábor elárulta a kórházban fekvő oltottak és oltatlanok arányát – saját klinikai tapasztalataik alapján. Részletek itt.

Magyarországot fokozottan kockázatos területnek nyilvánította Németország

Az oltatlanok csak friss negatív vírusteszt lelettel utazhatnak be, majd karanténba kell vonulniuk. Bővebben.

Karácsony levélben szólította fel Orbánt, hogy ne blicceljen

Nem érkezett meg egy komolyabb összeg a fővároshoz, a főpolgármester pedig levelet írt a miniszterelnöknek. Hogy miről van szó pontosan, az kiderül innen.

Szilágyi Liliána a Turi-ügyről: Kiállok sporttársaim és sorstársaim mellett

A sportoló a YouTube-csatornáján megjelent videóban úgy fogalmazott, Turi a megkérdezése nélkül belekeverte a nevét az utóbbi hetekben az uszodák és az úszás körül kirobbant botrányba. Szilágyi Liliána reagált az edző szavaira, kiállt a „sporttársai és sorstársai” mellett, és további ígéretet tett. Videó itt.

Demeter Szilárd: Egy kis „verekedés” használ az irodalmi életnek

A kultúrpolitikus az elmúlt napokban tett megszólalásaihoz hasonlóan az Indexnek adott nyilatkozatában is erős mondatokat fogalmazott meg. Szerinte nincsenek olyan kortárs szerzőink, akiket be lehetne juttatni a világ élvonalába, idézzük: “Második-harmadik vonalbéli szerzőt talán tudnánk javasolni, de olyanunk nincs, aki az első ligában is esélyes. Ezt én egyszerűen nem tudom elhinniMegpróbálom felrázni őket, teljesítménykényszer alá helyezni a szcénát. Megértetni, hogy nem alanyi jogon jár a támogatás, tegyenek már le valamit az asztalra ezért a sok pénzért. Meg egyáltalán, hogy száz év múlva is legyen magyar irodalom. ˙[…] Sokkterápia. Senki más nem mondja ki rajtam kívül, ezért kell nekem”. Hogy miről beszélt még Demeter Szilárd, ide kattintva olvasható.

Tüntetők nyertek pert a TV2 ellen

Több tüntetés is zajlott országszerte a rabszolgatörvény elfogadása miatt 2018 decemberében. A TV2 a december 17-i Tények című esti hírműsorában azt állította valótlanul, hogy a tüntetők „rombolást és pusztítást szerveztek békés tüntetés helyett”.  A riportban ráadásul meg sem szólaltatták az aktivistákat, akik ezért a TASZ segítségével pert indítottak a csatorna ellen. Az ügyben most ítélet született, innen kiderül, hogy milyen büntetést kapott a TV2 és mit kell tennie.

Erotikus oldalakra töltötte fel nő ismerősei fotóit a monori férfi

A gyömrői férfi 2020 novemberében az egyik közösségi portálon jutott hozzá a lányok fényképeihez. Két áldozat esetében nem csak közzétette a képeket, hanem valótlan erotikus tartalmakkal szerkesztette, úgy osztotta meg az interneten. Mint kiderült, volt egy bűntársa is, akit a bosszú vezérelt. Bővebben.

Kolbászt hív vissza a Spar

A vásárlókat arra kérik, ha vettek a termékből, ne fogyasszák el, hanem vigyék vissza valamelyik Spar áruházba, ahol visszaadják az árát. Itt találod, melyik kolbásszal van a probléma.

Ez is érdekelhet

képcím

Hivatalos: Erdogan nyerte a török elnökválasztást

képcím

Orbán Viktor köszönetet mondott az Európai Uniónak

képcím

Orbán a diáktüntetésekről: A törvényeket be kell tartani