Emlékeztek még a Wartburgra? Mutatunk egy gyönyörű, eladó példányt

Startlap - Startlap
1257 kilométer van abban a Wartburgban, amit a legnagyobb használt autós portálon talált meg a hvg.hu újságírója. A gyári állapotú kocsiért 2,29 millió forintot kérnek.

Nagy valószínséggel kevés olyan család van az országban, amelynek a közelében ne lett volna legalább egy Wartburg a hatvanas-nyolcvanas évek között, a kelet-német autó a Trabant mellett igazán népszerűnek bizonyult hazánkban. A kétütemű, pöfékelős kocsi öt személynek is kényelmes volt, így sokan is vették annak idején. Ezeknek az autóknak persze az ideje lejárt, így már csak ímmel-ámmal futunk bele egy-egy példányba az utakon. Éppen ezért nagy számba megy, ha olyan modellekre bukkan az ember, mint amibe a hvg.hu újságírója talált a használtautó.hu-n. 

Fotó: www.hasznaltauto.hu

Egészen pontosan egy 1257 kilométert futott, 353-as típusjelzésű autó hirdetésére bukkant a kolléga, amely mai napig megőrizte gyári állapotát. A papírok alapján a kocsi 1988 októberében hagyta el a német gyártósort, s mivel ilyen keveset használták, szinte egy apró karcolás sincs rajta. 

Fotó: www.hasznaltauto.hu

A lejárt magyar okmányokkal rendelkező, heteken belül 30 éves (tehát OT-vizsgára vihető) Wartburg 353-as ára 2,29 millió forint. A 45 lóerős motorral szerelt kocsi mellé az eredeti használati útmutatót is mellékeli az eladó.

Ez is érdekelhet

képcím

Már várják a jelentkezőket a Hunor nemzeti űrhajósprogramba

képcím

Meglepő hír érkezett a lesajnált orosz vakcináról

képcím

Jóval korábban érkezik a decemberi nyugdíj