Emelkedik a nyugdíjkorhatár: összegyűjtötték az összes tudnivalót a 2022-es szabályokról

Startlap - Startlap
A korhatár gyors növekedésének demográfiai okai vannak. Mikor és milyen feltételekkel vonulhatunk nyugdíjba? Milyen korkedvezmények és egyéb szabályok vannak? Esti hírösszefoglaló.


Andreas Rentz/Getty Images

Emelkedik a nyugdíjkorhatár: összegyűjtötték az összes tudnivalót a 2022-es szabályokról

Gyors ütemben nő a nyugdíjkorhatár, és számos kedvezmény megszűnt, amelyeknek az oka a demográfiai adatokban keresendő. Mikor és milyen feltételekkel vonulhatunk nyugdíjba? Milyen korkedvezmények és egyéb szabályok vannak? És mi a helyzet a régió többi országában a nyugdíjkorhatárral? Erről szól ez a cikk.

Mediaworks főszerkesztője: “Tudjuk azt, hogy milyen, ha elkezd egy jól szervezett párt ellenségmenedzseléssel foglalkozni, ott van például Karácsony Gergely”

A Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány tulajdonában álló Mediaworks központi szerkesztőségének feje a Hír TV Sajtóklub című műsorában nyilatkozott Márki-Zay Péter jövőjéről. Videó.

Megszavazták a fideszes képviselők Szabó Tímea 10 milliós büntetését

A döntés indoklásából az derül ki, hogy a párbeszédes politikusnak gyakorlatilag azért kell mintegy 9,7 millió forintot fizetnie, mert nem először szegte meg a házszabályi rendelkezéseket és hátráltatta az államtitkári felszólalást. Bővebben.

Orbán főtanácsadója: “A GDP 15 százalékának megfelelő” kormányzati osztogatás lesz a választásig

MTIKovács Tamás

Nagy Márton miniszterelnöki főtanácsadó, aki korábban 5 éven át volt a Nemzeti Bank alelnöke azt mondja: legfeljebb két évig fenntartható állapot, hogy a kormány és az MNB politikája más irányba húz, a következő fél évben annyi pénzt pumpálnak a gazdaságba, hogy a vártnál sokkal nagyobb lehet a növekedés, az inflációról viszont pesszimistábbak a becslései a kormánynál és a jegybanknál. Bővebben.

Gyurcsány Ferenc: Leültünk tárgyalni Márki-Zay Péterrel

Gyurcsány szerint, aki az előválasztás eseményeit értékelő hétfői videójában egyetlen alkalommal sem mondta ki Márki-Zay Péter nevét, “semmi falrengető nem történt”, de “most ez hír sokaknak”, hogy “a jelölt és a DK elnöke leült tárgyalni”. Részletek.

Orbán Viktor rendhagyó helyszínen mond beszédet október 23-án

A járványügyi szakemberek és az operatív törzs úgy véli, az ünnepi rendezvények korlátozások nélkül is biztonságosak lesznek. “Emlékezzenek minél többen” – közölte Kovács Zoltán államtitkár. A programokról, a különleges helyszínválasztás okáról valamint további információkról itt írnak.

Hadházy Ákos: A Békemenet nevű szerveződés nagyjából úgy civil, ahogy én a pápa vagyok

Elbocsátották a Belügyminisztérium alá tartozó Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató alkalmazottját, aki a Tolna megyei Fidesznek toborozott a cég telefonszámáról. Az ügyről és annak fejleményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Schmidt Mária alapítványa “globális balliberális köröket” sejt Márki-Zay Péter mögött

Honnan kapnak anyagi támogatást Márki-Zayék és milyen célra? – teszik fel a kérdést a XXI. Század Intézet oldalán, amely a kormány kiszervezett alapítványának fenntartásában áll. Schmidték mondategyeztetési hibákkal és elütésekkel bőven sújtott, az ellenzéket leleplező aktuálpolitikai esszéjének legjobb részei itt olvashatók.

Kijött az idei középiskolai rangsor: a legjobb 10-ben egyetlen vidéki fért el

MTVABizományosi Branstetter Sándor

A következő tízes csoportban is csak négy Budapesten kívüli gimnázium kapott helyett. A HVG legfrissebb Középiskolai Rangsorát erre a linkre kattintva találod.

Az abortusz szigorítása ellen tüntettek Pozsonyban

Több más szlovák városban, valamint Brünnben és Prágában is demonstráltak a Keresztény Unió konzervatív képviselője által beterjesztett törvény ellen, amelyet első olvasatban már elfogadott a parlament. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Orbán Viktor megmutatta a telefonkönyvét a TikTok-on

képcím

Orbán: Kérek mindenkit, szánjon pár percet a hazára

képcím

Vera Jourová: Képtelen vagyok előre látni, Orbán Viktor minek...