Emberölésért körözött terroristát fogtak el Magyarországon

Startlap - Startlap
Emberölésért és fegyveres terrorszervezet tagjaként körözték a hatóságok azt a 23 éves török férfit, akit társával embercsempészként fogtak el Magyarországon.

Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden számolt be az esetről, miszerint a helyi körzeti megbízottak november 16-án akartak ellenőrizni a 76-os főúton, Sármellék közelében egy kisteherautót, de a sofőr a rendőröket meglátva továbbhajtott. A járművel egy földes útra kanyarodott, ahol megállt, majd elszaladt.

A hátrahagyott furgonban tíz illegális migránst találtak az egyenruhások, akik török állampolgárnak vallották magukat. Ellenük idegenrendészeti eljárás indult. A 27 éves török sofőrt és 23 éves bűntársát – aki kísérőautóval vett részt a migránsok csempészésében – néhány nappal később fogták el a rendőrök Székesfehérvár közelében. A két férfi ellen embercsempészés megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást a zalai rendőrök, a bíróság mindkettőjük letartóztatását elrendelte.

A fiatalabb gyanúsítottról az eljárás során kiderült, hogy a török hatóságok lőfegyver birtoklásáért, emberölésért, valamint fegyveres terrorszervezetben való részvételért adtak ki ellene elfogatóparancsot.

(MTI)

Ez is érdekelhet

képcím

Emberölés történt a Thököly úton szombat éjjel

képcím

Nyolc évvel később kiderült, ki ölte meg a jánoshalmi...

képcím

Felkavaró részletek derültek ki a hároméves pécsi kisfiú...