Moldovai embercsempész vezette a halálos balesetet okozó magyar rendszámú autót Horvátországban

Startlap - Startlap
Az egy héttel ezelőtti tragédiában három ember meghalt, köztük egy kiskorú gyermek szülei, tizenketten pedig megsérültek.

Egy harminc éves, moldovai embercsempész vezette azt a magyar rendszámú autót, amely január 6-án okozott súlyos balesetet Horvátországban, a Zágráb és Rijeka közötti autópályán, és amelyben hárman meghaltak, 12-en pedig megsérültek – közölte vasárnap a Károlyváros megyei ügyészség.

A helyszíni vizsgálat megállapította, hogy a moldovai sofőr észak felé haladt az autópályán, de túl nagy sebességgel vezetett, ezért elvesztette uralmát a gépkocsi felett, a pályaelválasztó korlátnak ütközött, átszakította, majd átsodródott a dél irányú pályára, és ott frontálisan összeütközött egy horvát rendszámú autóval.

A horvát gépkocsiban egy házaspár utazott gyermekével. A 48 éves férfi és a 47 éves nő a helyszínen életét vesztette, a kiskorú fiú pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A harmadik áldozat az embercsempész egyik utasa volt, az ő személyazonossága továbbra is ismeretlen.

A horvát vádhatóság közölte, megalapozott a gyanú, hogy

a személygépkocsit – amelyben tíz egyiptomi és egy szíriai utazott, akik illegálisan léptek be Horvátország területére – a maga is súlyos sérüléseket szenvedő moldovai állampolgár vezette.

A moldovai állampolgár ellen embercsempészet és halálos baleset okozása miatt indult bűnvádi eljárás. A Károlyváros megyei államügyészség a szökés és a bűncselekmény megismétlésének lehetősége miatt előzetes letartóztatását kérte, amelyet a helyi bíróság jóváhagyott.

(MTI)

Címlapkép: AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt

képcím

Járdára hajtott két autó Debrecenben, egy gyalogos meghalt

képcím

18 ember sérült meg az M7-esen: helyszíni videó a mentésről