Kiemelt Hírek 2019. május 28.

Nyomozók vitték el a NAV felderítő osztályának volt vezetőjét

Startlap Kiemelt Hírek 2019. május 28.
Kihallgatta a rendőrség az egyik leggazdagabb magyart, Macron nem akarja Orbánt a Néppártba, 300 milliós támogatás Szíriának. Esti hírösszefoglaló.

Elvitték az adóhivatal felderítő osztályának volt főnökét

Ügyészségi nyomozók vitték el kedd délelőtt a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának épületéből a felderítő osztály volt fönökét. Minderről az Index.hu írt először, akik rá is kérdeztek a letartóztatás tényére.

A válasz nem is maradt el a Fővárosi Főügyészségtől – tájékozódni innen tudsz az esetről.

Kihallgatta a rendőrség az ország egyik leggazdagabb vállalkozóját

MTI Fotó: Bodnár Boglárka

A magyar műtrágyakirály, Bige László ügye még tavaly kezdődött, amikor a rendőrség a katasztrófavédelemmel karöltve, mintegy 300 fővel gyakorlatilag átfésülte a szolnoki gyárát.

A 24.hu úgy tudja, most kedden pedig már gyanúsítottként hallgatták ki a milliárdos vállalkozót. Az ügy részleteiről, és a tavalyi műveletről errefelé tájékozódhatsz.

Macron azt akarja, hogy a Néppárt tegye ki a Fideszt

MTI/EPA/Sascha Steinbach

A francia elnök pártjának képviselője, Pascal Canfin egyértelműen fogalmazott a magyar kormánypárttal kapcsolatban, a France Inter rádiónak.

Arról, hogy cserébe mit kapna ezért a Néppárt, innen tudhatsz meg többet.

Három vezető újságírót bocsájtottak el a Délmagyartól

Három vezető újságírót – köztük két szerkesztő-újságírót – is kirúgtak a szegedi Délmagyar szerkesztőségéből a 2019-es EP-választás másnapján – értesült a 444.hu két helyről is.

Óriási hajó roncsolta szét a gátat Párkánynál, a kapitány tovább ment a Dunán

Nekiütközött egy hajó a hétvégén annak a védműnek, amely Párkányt (Stúrovo) óvja az árvizektől. A baleset akkor történt, amikor a közel 70 méter hosszú vízi jármű, ismeretlen okok miatt letért a kijelölt útvonaláról.

A hajóért felelő kapitány ezek után nem túl angolosan távozott, pedig nem kis összegről van szó.

Több mint 300 millió forintos támogatást ad a magyar kormány Szíriának

A fegyveres konfliktus miatti válsághelyzet enyhítésére és az újjáépítésre összpontosító támogatásból új lakóépületeket állíthatnak helyre Homsz városában és egy új közösségi teret alakíthatnak ki Latakiában a Hungary Helps program keretében. Hogy konkrétan milyen szervezetek, és mennyit kapnak, arról itt tudsz tájékozódni.

9 órán át vezetett rossz irányba a nyugdíjas

Egy 81 éves nyugdíjas úgy döntött, Angliából nekivág autóval Rómába. Sajnos azonban a címet nem a legmegfelelőbben írta be a GPS-be, és több ezer kilométerrel arrébb kötött ki.

Keresés az oldalon