Eltűnik a magyar málna

Startlap - Startlap
Elhunyt Peter Fonda. Kitálalt a közmédia korábbi riportere. Jó hírt kaptak a nyugdíjasok. Kilenc nő vádolja Placido Domingót szexuális zaklatással. Heti hírösszefoglaló a legolvasottabb témákból.

Miközben a magyarországi málnatermesztés visszaszorulóban van, a behozatal folyamatosan emelkedik

Az idei magyar termőterület már 100 hektárnál, a termés pedig 1000 tonnánál is kevesebb, a tíz évvel ezelőtti 700-900 hektárnyi területtel vagy a kilencvenes évek elejének 27 ezer tonnás termésével szemben. Ráadásul az itthoni feldolgozása sem éri meg. Ha érdekel, mi vezetett a magyar málna eltűnéséhez, és hogy mit eszünk helyette, olvasd el ezt a cikket.

Jó hír a nyugdíjasoknak: több tízezer forintot kaphatnak az év végén

Meglepően nagy összegben részesülhetnek az idei év végén a magyar nyugdíjasok – erre lehet számítani legalábbis a KSH által most közölt évi várható GDP mértékéből. Amennyiben ugyanis ez átlépi a 3,5 százalékot, prémium jár. De ezen felül további juttatásokra is számíthatnak az idősek. Mennyi pénzről van szó pontosan? Ezt rögtön megtudhatod, ha elolvasod ezt a cikket.

Elhunyt Peter Fonda, a szelíd motoros

MTI/EPA/Paul Buck

Los Angelesben pénteken elhunyt Peter Fonda amerikai filmszínész-rendező – jelentette be a sztár családja pénteken este kiadott közleményében. Fonda 79 esztendős volt. Halálának részleteiről nővére Jane Fonda számolt be a lenti cikkben.

Egy hároméves gyereket és egy terhes nőt is halálra gázolt az ittas román, aki Facebook-közvetítést adott a száguldozásról

Őrizetbe vettek Romániában egy 39 éves gépkocsivezetőt, aki egy idős nőt, egy hároméves gyermeket és egy várandós anyukát gázolt halálra vasárnap délután. A sofőr élőben közvetítette a Facebookon, ahogy száguldozott. Az alábbi cikkből megtudhatod, hogyan történt a baleset, valamint egy részletet is megnézhetsz a videóból.

Kitálalt a közmédia korábbi riportere

iStock

Egész életében tudatosan készült a pályára, most mégis inkább felszolgálóként dolgozik Balogh Krisztina, az MTVA korábbi riportere, aki tavaly mondott fel, mert már nem tudott közösséget vállalni a köztévével. A híradós megdöbbentő dolgokat mesélt, amelyeket a lenti cikkre kattintva olvashatsz el.

Irdatlanul sok pénzt költhetett a Magyar Honvédség arra a gépre, amivel Orbán Viktort furikázzák

Van egy Falcon 7X típusú gép, amelyet titokban szerzett be a Magyar Honvédség, és a jelek szerint a polgári lajstromjelet kapott repülő kormánygépként üzemel. Habár igyekeznek a végsőkig titkolni a gépek árát, a Népszava érdekes adatra bukkant, amelyből nagyon úgy tűnik, hogy mégis kiderül, mennyibe fájhatott nekünk a business jet. Ha érdekel, mennyi az annyi, akkor a lenti cikkre kattints.

Mutatjuk, melyik az a magyar település, ahol majdnem minden 10. lakosra jut egy ittas vezetés. Miért éppen itt ilyen riasztó a statisztika?

A 24.hu az Országos Rendőr-főkapitányságtól kikért adatok alapján megnézte, hogy a lakosok számára vetítve az ország mely részén bukik le a legtöbb ittas vezető. Az eredmény több mint különös: egy kis falu az a hely, ahol az egy főre jutó ittas vezetések száma a legnagyobb. Vajon miért? Ebben a cikkben próbálják megtalálni a magyarázatot a statisztikára, továbbá bemutatják, hogy a fővárosban és vidéken hol vezetnek a legtöbben alkoholos állapotban.

Kilenc nő vádolja Placido Domingót szexuális zaklatással

MTI/EPA/EFE/Francisco Guasco

Nyolc énekes és egy táncos állítja, hogy Placido Domingo szexuálisan zaklatta őket. A művészek felkavaró részletekbe menő beszámolóit ide kattintva ismerheted meg, a világhírű operaénekes reakciójával együtt. Az ügy fejleménye, hogy miközben Domingo lassan munka nélkül marad, Magyarországon “szeretettel” várják a szeptemberi fellépésre.

Nagyon sokba kerülhet az iskolakezdés, van, akinek hitelt felvenni is érdemes lehet

Sajnos sok család számára a nyár vége egyet jelent egy lehetetlen feladattal: komoly nehézségekbe ütközik a gyermekek tanévkezdetének finanszírozása. Mennyibe kerül az újabb iskolaév kezdete, és azoknak, akik nem tudják kifizetni ezt az összeget, milyen hitelt érdemes választaniuk? Ebből a cikkből kiderül.

Iszonyú lesz a közlekedés augusztus 20-a körül

Több fővárosi kerületben napokig tartó korlátozások várhatók az augusztus 20-ai rendezvények miatt – közölte a rendőrség. A tervezett lezárásokról illetve forgalomkorlátozásokról ebben a cikkben tájékozódhatsz.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Ódor Lajos Orbán Viktor kijelentéséről: "Nagyon nem szerencsés"

képcím

Orbán: Baloldali, háborúpárti ember követte el a merényletet...