Ilyen keveset keres egy kétdiplomás bölcsődei nevelő

Startlap - Startlap
Fideszes képviselő inzultált egy újságírót, így sújtja a szegényeket a hőhullám, egymillióan Boris Johnson ellen. Hírösszefoglaló.

Lehangoló: ennyit kap készhez a kétdiplomás bölcsődei nevelő 

Akár 60 százalékkal kevesebbet vihet haza az átlagnál egy fiatal diplomás bölcsődei nevelő, nyilatkozta a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete az RTL Klub Híradójának. Hogy forintra pontosan mekkora is ez az összeg, ami miatt rengetegen elhagyják a pályát, azt ebben a cikkben tudhatod meg. 

Ki akarta csavarni az újságíró kezéből a telefont a fideszes képviselő

Budafok-Tétény önkormányzatának szociális bizottsága tartott ülést egy idős lakos ügyében, akinek kálváriáját végig követte a Mérce.hu, így az újságírójuk felvételt akart készíteni a helyszínen is. Ezt a fideszes Csiszár Zsuzsanna, a testület elnöke annyira nem tartotta jó ötletnek, hogy némi fenyegetés után már a telefont akarta kicsavarni a portál munkatársának kezéből, aki az itt látható videóban örökítette meg a jelentet.

Percekig szívatta egy autós a buszsofőrt Budapesten

A forgalommal szemben közlekedve, a záróvonal átlépésével akart megelőzni egy buszt egy autós a fővárosban. A buszsofőr ezt nem hagyta, viszont ebből komoly konfliktus alakult ki. Az kocsi később beállt a jármű elé, majd újra és újra megakadályozta, hogy tovább menjen a busz. Azt hinnénk, idővel beérte ennyivel, de az itt elérhető videóból kiderül majd, hogy még tudta cifrázni a műsorát a gépkocsi vezetője.

Vajon hova megy a magyarok pénze, amit az égő esőerdőkre adományoztak?

Fotó iStock

Erőteljesen beindult az támogatási hullám a Facebookon az amazóniai erdőtüzek miatt, melynek során sok ezer magyar is adományozott, és alig pár hét alatt pedig több tízmillió forintot gyűjtöttek össze, elsősorban az Amazon Watch nevű nonprofit szervezetnek. Az Index.hu újságírója ennek hatására el kezdte követni az adományok útját, és meglepő következtetésre jutott, melyet ebben a cikkben te is elolvashatsz.

Több tízmillió forintnyi aranyat felejtett a metrón a kínai férfi

Az ázsiai ország Sencsen városában történt, hogy egy utas múlt hét pénteken 2,4 kilogramm aranyat hagyott egy metrószerelvényen, amelynek értékét nagyjából 40 millió forintra becsülhető. A férfi annyira pánikba esett, hogy alig tudta elmagyarázni egy ottani dolgozónak, hogy mi is történt vele. Hogy végül miként zárult a sztori, azt ide kattintva te is megtudhatod.

Egy nap alatt óriási tömeg írta alá a Boris Johnsont és a Brexitet megállító petíciót

Hatalmas felháborodást keltett Nagy-Brittaniában Boris Johnson kormányfő azon kezdeményezése – amibe azóta a királynő bele is ment – hogy szeptember közepétől október közepéig ne legyen parlamenti ülésszak, éppen a Brexithez vezető út kulcsfontosságú heteiben. Hogy milyen elsöprő tiltakozást is váltott ki ez a fajta felfüggesztés, azt leginkább az aláírás-cunami száma mutatja a legjobban, melyet ide kattintva érhetsz el.

Magyarország legszegényebb részein lesznek a legelviselhetetlenebbek a hőhullámok

Az elkövetkezendő évtizedek fogják megmutatni, hogy miként tudunk alkalmazkodni az egyre kíméletlenebbé váló nyári hőséghez. A becslések szerint 2050-ig Magyarországon harminccal is emelkedhet a hőhullámos napok száma, ami sajnos a legjobban az elmaradottabb településeken fogják kifejteni a hatásukat. Ebből a cikkből derül ki, hogy mely környékeken válhat örökre elviselhetetlenné a nyári hőség.

Egyetlen sofőr több, mint 2,2 millió forintos útdíj csalást követett el

Fotó iStock

A pénzügyőrök egy pótkocsis teherautót rutinellenőrzését végezték Somogy megyében, de a vezető gyanús viselkedése miatt úgy döntöttek,  alaposabban utánanéznek a járműnek. Az informatikai adatbázisokból feltérképezték a jármű útvonalait és az ekáer-rendszerben regisztrált szállítmányait, és meglepő eredményre bukkantak. Később kiderült, hogy több rafinált trükköt is bevetett a vállalkozó, melyekről részletesen itt tudhatsz meg mindent.

Megállapodtak az olasz kormánykoalícióról, Salvini hoppon maradt

Matteo Salvini korábbi belügyminiszter arra hajtott, hogy előrehozott választásokkal pártja, a Liga legyen Olaszország meghatározó politikai ereje, ő pedig az ország miniszterelnök. Ötletét saját maga is csodafegyvernek hitte, de hogy mekkorát is bukott mindezzel, arról itt tudhatsz meg részleteket.

Markáns változás jön az érkező hidegfronttal 

Ha lassan is, de érkezik a nappali felmelegedést mérséklő front, azonban mire ideér, addigra még jó pár napot fogunk a kánikula forró ölelésében eltölteni. A mai időjárásjelentést, és megváltó hűvös pontos érkezésének napját itt érheted el.

Ez is érdekelhet

képcím

Feljelentették Kósa Lajost - újabb fejezet a korcsolyaszövetségi...

képcím

Rogán Antal szerint a Fidesznek nincs médiája, Magyarországon...

képcím

Újra igényelhető lesz és emelik is bölcsődei elhelyezést...