Elraboltak és halálra kínozhattak egy magyar hangmérnököt Jemenben

Startlap - Startlap
Az esetről egy helyi hírportál számolt be, majd immár a Blikk írta meg, hogy a dél-jemeni milícia fegyveresei által elrabolt 43 éves férfi alighanem az iszlám vallásra 15 évvel ezelőtt áttért Koltai György lehet. Esti hírösszefoglaló.

Elraboltak és halálra kínozhattak egy magyar hangmérnököt Jemenben

Az esetről egy helyi hírportál számolt be, majd immár a Blikk írta meg, hogy a dél-jemeni milícia fegyveresei által elrabolt 43 éves férfi alighanem az iszlám vallásra 15 évvel ezelőtt áttért Koltai György lehet. Bővebben.

A védettségi igazolvány nem lesz elég, ha Horvátországba utaznál: ezt a papírt kérik még

Nemcsak a horvátok, hanem Montenegró, Szerbia és Szlovénia sem elégszik meg a magyarországi oltást igazoló plasztikkártyával, hiába a Szijjártó Péter által elfogadott kétoldalú megállapodás a védettségi igazolványok kölcsönös elfogadásáról. További információkért katt ide.

Washingtoni Egyetem: 9500 magyar halálos áldozat hiányzik a járványstatisztikából

A Washingtoni Egyetem Egészségügyi Mérési és Értékelési Intézetének (IHME) kutatói szerint a jelenleg regisztrált 3,2 millió helyett valójában 6,9 millióan veszítették életüket a koronavírus miatt. A hatalmas eltérés mögött egyes országok – köztük a miénk – hiányos adatai állnak. Részletek itt.

A lengyel és a magyar járványgörbe kísérteties hasonlóságot mutat

A lakosságarányos fertőzöttségi adatok januárban kezdtek összesimulni. Íme a grafikonok és a pontos számok.

Kövér László elmagyarázta, mi a politikai megosztottság oka

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A házelnök az EU Parlamenti elnökeinek konferenciáján szólalt fel. Kövér László gondolatai erre a linkre kattintva olvashatók.

Megvizsgálta a magyar labor a Szlovákiába küldött Szputynik V-t

Áprilisban jelentették be, hogy Magyarország segít Szlovákiának tesztelni az oltóanyagot, most közölték az eredményeket. Szlovákiában koalíciós válságot idézett elő a Szputnyik V megrendelése, a beérkezett 200 ezer adag oltóanyagot egyelőre nem használják. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Megszólalt az ORFK a kormányzati weboldalak összeomlásáról: tényleg kibertámadás történt

Az operatív törzs rendre terheléses támadásra hivatkozik, amikor a járvány szempontjából fontos oldalak felmondják a szolgálatot. A Telex felkereste az ügyben az Országos Rendőr-főkapitányságot (ORFK).Bővebben.

Tévedésből egy egész ampulla Pfizer-vakcinával oltottak be egy olasz nőt

Ez hatszoros adagot jelent, amire még a túladagolással kapcsolatos tesztek során sem volt példa. Mi történt? Innen kiderül.

Vizsgálat indul Boris Johnson karibi nyaralása miatt

Fotó: Justin Tallis – WPA Pool /Getty Images

Az Egyesült Királyság miniszterelnöke 2019 telén utazott barátnőjével egy karib-tengeri magánszigetre. A figyelmet Johnson vakációjának finanszírozása keltette fel, hasonlóan nagy az érdeklődés lakásfelújítása cehe miatt is. Bővebben.

Egy négyéves kisfiú 51 karton SpongyaBob-jégkrémet rendelt anyja hitelkártyájával

Noah Ruiznak elromlott a saját iPadje, ezért elkérte anyja laptopját. Nem sokkal később majdnem 100 kiló jégkrém érkezett, ami közel 800 ezer forintba került. Fotó és további részletek itt.

Ez is érdekelhet

képcím

Megúszta az életfogytiglant VV Fanni gyilkosa

képcím

Szegedi gyilkosság: újabb fejlemények az ügyben

képcím

Ez volt Novák Katalin és férje koronázási szettje - a hét...