Kiemelt Hírek 2019. május 12.

Elrabolták az Orbán család terepjáróját - 20 éve történt

Startlap Kiemelt Hírek 2019. május 12.
Ásós Géza cigánysorról indult, ma már három étterme van, évekkel korábban felismerhető lehet az Alzheimer, a 11 éves Sáriról babaként lemondtak az orvosok. Többek között ezekről olvashatsz vasárnapi hírösszefoglalónkban.

Az egész országot lázba hozta

Húsz éve, 1999-ben volt Orbán Viktor miniszterelnökségének első teljes éve. Ennek apropóján Orbán99 címmel indított az Index sorozatot, amelyben azokat a sztorikat elevenítik fel, amelyek érdekesek napra pontosan két évtized távlatából is. Az Orbán család autójának elrablása természetesen ma is címlapra kerülne. Ha szívesen újraolvasnád, vagy most találkozol először az egész országot lázba hozó esettel, olvasd el az alábbi cikket, amiből azt is megtudhatod, mit tett az autóból kirángatott kormányőr, Lévai Anikó testőre a rablóval, és hogy hogyan végződött az ügy.

Cigánysorról indult, ma már három étterme van

Ásós Géza a békési cigánysorról indult, és már gyerekkorában elhatározta, hogy egyszer nyit egy éttermet. Volt segédmunkás és építési vállalkozó is, de mindig tett félre egy kis pénzt, hogy meg tudja valósítani az álmát. Minden azzal kezdődött, hogy tíz évvel ezelőtt az Üvegtigris mintájára vásárolt egy büfékocsit…

Fotó: 24.hu

Szülés és hálapénz: mintha védelmi pénz lenne

A „Megalázóan bánt velem, ezért nem adtam oda a pénzt a szülésért az orvosnak”című cikkben olyan anyák mesélték el a történetüket, akiknek a nőgyógyász előre megmondta, mennyit kell adni neki szülés után, ám a nők nem voltak megelégedve az ellátással, ezért végül nem adták át a borítékot az orvosnak. A cikknek komoly visszhangja volt az olvasók körében, akik nem rejtették véka alá a véleményüket.

Hógolyóztak, szánkóztak, hóembert építettek a Kékesen és Bánkúton

Siralmas idő volt múlt vasárnap és hétfőn, hazánk magasabban fekvő tájain beköszöntött a májusi hó.  Nehéz elképzelni, hogy ennek a szélsőséges időjárásnak bárki is örült volna, márpedig az MTI fotóin nagyon úgy tűnik, hogy néhányan egészen feldobódtak ettől a télies naptól.

Hóembert épít egy kisfiú Bánkúton 2019. május 6-án. (MTI/Vajda János)

A 11 éves Sáriról babaként lemondtak az orvosok

Sára egy ötödikes székesfehérvári kislány, aki első ránézésre talán gyengének tűnhet törékeny termete és sápadt arca miatt. Az igazság azonban az, hogy már több mint tíz éve bizonyítja ennek ellenkezőjét, amikor újra és újra felülkerekedik alattomos ellenségén, a súlyos tüdőbetegségen.

Évekkel korábban felismerhető lehet az Alzheimer

Az Alzheimer-kór jelenlegi felismerése csak abban a fázisban lehetséges, amikor az agyi plakkok már olyan mennyiségben megjelentek, hogy az tüneteket is mutat. A Ruhr-Universität Bochum kutatói most kifejlesztettek egy új módszert, ami már akár évtizedekkel előbb is detektálhatóvá teszi a demencia egyik leggyakoribb okát.

Fotó: iStock

650 ezer forint jár annak, aki megfejti a feliratot

2 ezer eurót, átszámítva körülbelül 650 ezer forintot ajánlott fel egy nyugat-franciaországi falu annak, akinek sikerül megfejtenie, mit jelent egy sziklán álló 230 éves felirat. A néhány évvel ezelőtt felfedezett húszsoros iromány jelentésére mostanáig senki nem jött rá. Nevezni novemberig lehet, aztán majd egy zsűri választja ki a legkézenfekvőbb megoldást ezek közül, a nyertes pedig kétezer eurót tehet zsebre.

91 évesen új területen próbálja ki magát a bükki füvesember

Szabó Gyuri bácsinak egy évtizedre előre megvannak a tervei. 91 éves, de nemrég vásárolt húsz hektár földet és tíz hektár erdőt, amelyet a következő tíz évben kíván felfejleszteni.

Keresés az oldalon