Kiemelt Hírek 2021. szeptember 30.

Először számolt be a köztévé az előválasztásról - Rotyis Bálint kommentálta az eseményeket

Startlap Kiemelt Hírek 2021. szeptember 30.
Az MTI viszont még mindig nem adott hírt a 600 ezer ellenzéki szavazót megmozgató eseményről. Délelőtti hírösszefoglaló.

ATTILA KISBENEDEK / AFP

Először számolt be a köztévé az előválasztásról

Bár az MTI még mindig nem foglalkozik az ellenzéki előválasztással, a több mint 600 ezer ellenzéki szavazót megmozgató esemény szerencsére az M1-en már átütötte az ingerküszöböt, Rotyis Bálint törte meg a csöndet. Megnézheted, hogyan kommentálta az eseményeket a Nézőpont Intézet elemzője, a felvétel linkjét ebben a cikkben találod.

Előválasztás: Dobrev vezet Karácsony előtt

A szerda éjszakáig összeszámolt 50 választókerület döntő többségében, 40 körzetben a DK-s Dobrev Klára nyerte a miniszterelnök-jelölti előválasztást, összesen a szavazatok több mint 33 százalékát szerezte meg. A második Karácsony Gergely főpolgármester, aki a budapesti eredmények beérkezésével kezd felzárkózni. Az előválasztási hajrá legfrissebb fejleményeit itt követheted.

Lejárt a határidő, késve, de jön majd az uniós pénz

Abdesslam Mirdass / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

A meghosszabbított határidőre a kormánynak nem sikerült tető alá hoznia az egyezséget Brüsszellel a magyar helyreállítási tervről, de a Népszava brüsszeli forrásai szerint hat héten belül meglesz az alku a pénzzel együtt járó kötelezettség-vállalásokról. Részletek.

Koronavírus itthon: megugrott az új fertőzöttek száma

A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat erre a linkre kattintva találod.

Marbellán lefotózták Orbán Ráheléket

A múlt héten kezdett terjedni a hír, hogy Orbán Ráhel és Tiborcz István a spanyolországi Marbellára tették át székhelyüket. A 444.hu olvasója össze is futott velük a Puente Romano stand egyik part menti éttermében, és lőtt egy fotót róluk. Itt megnézheted.

Videón a bajánsenyei villámárvíz

Zivatarokkal érkezett a front szerda késő délután Vas megyébe, Bajánsenyén a hatalmas felhőszakadás villámárvizet okozott. A videóért ide kattints. 

Anglia után egyszer idehaza is előfordulhat, hogy nem lesz, aki elvigye a benzint a kutakra

Hosszú évek óta nincs érdemi megoldása a sofőrhiánynak sehol Európában, így Magyarországon sem. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Láncra vert rabszolgaként ábrázolták a fekete képviselőnőt

Rasszista sértés miatt elítélték a Valeurs Actuelles című ultrakonzervatív francia hetilapot szerdán Párizsban, amiért 2020. augusztusában rabszolgaként ábrázolt egy fekete bőrű képviselőnőt. Ebben a cikkben megnézheted az ominózus illusztrációt, és az emiatt kiszabott büntetésről is olvashatsz.

Megérte 17 milliárdot költeni a vadászkiállításra a kormánybiztos szerint

MTI/Illyés Tibor

Kovács Zoltán elmondta, pénz helyett miben kell mérni a sikert. Íme.

Elmondták, meddig tart még az esőzés

A csütörtöki nap időjárását egy hidegfront határozza meg, amely estére elhagyja hazánkat. De megszűnik-e ezzel az esőzés? A részletes előrejelzésből kiderül.

Keresés az oldalon