Kiemelt Hírek 2018. június 15.

Előállítás közúti szabálysértésért - ez az új divat Debrecen környékén

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 15.
Egy temetést késett le egy autós Debrecen környékén amiatt, mert feljelentés helyett előállították autós szabálysértésért. Érdemes tehát odafigyelni a kihágásokra, mert ez várhat a sofőrökre, ha szabálytalanodnak.

Elég, ha piroson megy át vagy szabálytalanul kanyarodik egy autós, és máris előállíthatják a rendőrök a szabálysértés miatt. Ez az eljárási mód tapasztalható az utóbbi időkben Debrecenben és környékén, ugyanis levélváltások helyett inkább arra törekszik a rendőrség, hogy minél gyorsabban behajtsa a büntetést – írta a Civishir.hu. Egy sofőrt például záróvonalas előzés után kaptak el a rendőrök, a másikat pedig egy egyszerű gyorshajtás miatt állítottak meg. A megszokottól eltérően azonban az egyenruhások nem feljelentették, hanem előállították őket, egyikőjük még egy temetést is lekésett emiatt.

A portál szerint már hónapok óta megfigyelhető ez a gyakorlat, aminek az oka egyrészt abban keresendő, hogy egy előállítás sokkal kevesebb adminisztrációval jár, így a heteken át tartó levelezés is megelőzhető, ami összességében pedig csökkenti a költségeket is. Másrészt pedig a statisztikák is kimutatták, hogy 2018-ban nőtt az előző évhez képest a személyi sérüléssel járó balesetek száma, így elrettentésként nyúlnak olyan eszközhöz, ami nagyobb hatást válthat ki az emberekből.

Keresés az oldalon