Élő közvetítés II. Erzsébet temetéséről, London történetének legkomolyabban biztosított eseményéről

Startlap - Startlap
Az aprólékosan megtervezett szertartás magyar idő szerint hétfő délben kezdődik, Magyarországot Novák Katalin képviseli majd a kétezer meghívott között. Délelőtti hírösszefoglaló.

Élő közvetítés II. Erzsébet temetéséről, London történetének legkomolyabban biztosított eseményéről

Véget ért a tíznapos gyászidőszak, a 96 évesen elhunyt uralkodót hétfőn helyezik végső nyugalomra. A kétezer meghívott között Magyarországot Novák Katalin képviseli majd. A 24.hu élő közvetítését erre a linkre kattintva figyelheted.

Hídfoglalásra készülnek Budapesten a pedagógusok világnapján

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Iskolában vasárnapról hétfőre virrasztást tartottak régi és új diákok, tanárok, a Facebookon pedig megjelent egy esemény, amelyben a Margit híd megbénítására készülnek. Részletek.

Mindeközben egy rendkívül szomorú álláshirdetést szúrtak ki az interneten: Xantus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium több fizetést kínál leendő takarítójának, mint a történelemtanárnak, akinek ráadásul angolul kellene órákat tartania. Íme.

Frissítés: a Xantus János Gimnázium cáfolta a fenti hírt, a tanintézmény közleménye itt olvasható.

ISW: Putyin kapcsolata megromlott a katonai parancsnoksággal

ContributorGetty Images

Az Institute for the Study of War (ISW) szerint az orosz elnök egyre inkább az irreguláris csapatokra támaszkodik; Volodimir Zelenszkij vasárnapi beszédében a folytatásra való felkészülésről szólalt fel. Az orosz-ukrán háború eseményei percről percre.

Pár hónap leforgása alatt 53 ingatlan került az egyházakhoz az államtól

Az Orbán-kormány elmúlt 12 évében összesen 171 épület és telek került térítésmentesen felekezetekhez, ebből azonban 53 tulajdonjogot 2022-ben ruháztak át. Az átadási hullám tehát jelentősen felpörgött, ugyanakkor az ingatlanok elajándékozásának az indoklása is változott. Bővebben.

“Ha minden így marad, akkor nem tudom mi lesz, teljesen ki vagyunk véreztetve” – bajban vannak a magyar falvak az energiaválság miatt

Van, ahol a falunap marad el, és akad olyan település, ahol a közművelődési intézmények bezárására készülnek, a lakosságnak nem tudnak segíteni, hiszen még egy párezer forintos rezsitámogatás is teljesen felborítaná a költségvetést. A Békés megyei Doboz polgármestere szerint teljesen mindegy, hogy húszszoros vagy százhúszszoros a rezsiszámlák emelkedése, ezt képtelenek kigazdálkodni. A településvezetők állami segítséget várnak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

A villamosok járni fognak, de cégek sora dőlhet be a megugró rezsiárak miatt

Sem az önkormányzatok, sem a cégek nem képesek kitermelni a fokozódó energiaköltségeket, központi segítség nélkül fizetésképtelenné válhatnak. Míg a közszolgáltatóknál a MEKH kötelezi valamelyik szolgáltatót az ellátásra, a vállalkozásokat nem védi semmi. Holoda Attila, a  második Orbán-kormány egykori energetikai államtitkára úgy saccol, a cégek akár 20 százaléka is csődbe mehet. Bővebben.

Újabb kamatemelést hirdettek a bankok

Egyre nehezebb a hitelfelvétel egy átlagos fizetéssel, a pénzintézetek az MNB augusztus végi alapkamat-emelésére ismét a lakáshitelek kamatainak növelésével válaszoltak. Szeptember közepén a legtöbb bank legalább 1 százalékos emelést jelentett be. A piaci hitelfelvétel megváltozott feltételeiről itt tájékozódhatsz.

Zavargásokba fulladt az iráni lány temetése, aki azért halhatott meg, mert levette a hidzsábját

Fatemeh BahramiAnadolu Agency via Getty Images

Az erkölcsrendőrség által kedden őrizetbe vett 22 éves Masa Aminit a szemtanúk szerint a rendőrautóban megverték, majd kómába esett. A fiatal lány napokkal később meghalt. Vasárnapi temetését követően sorra robbantak ki a tüntetések. Részletek.

Több fokkal hidegebb lesz a szokásosnál

Az észak felől érkező hideg légtömegnek köszönhetően marad a hűvös időjárás, péntek hajnalban akár talajmenti fagy is lehet. A következő napok előrejelzése itt olvasható.

(Címlapkép: Dan Kitwood/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Pintér bejelentette, hogy januártól biztosan jön a tanárok...

képcím

Amerikai hadihajót és több kereskedelmi hajót ért támadás a...

képcím

Egy zebegényi képviselő szerint a volt polgármester részegen...