Élő hirdetőoszlopok tiltakoztak Mészáros Lőrinc cenzúrája ellen

Startlap - Startlap
Megharaptak egy szocialista politikust, az 'Ágyakat az anyáknak' akció szervezője elköltözik az országból, gigantikus rágcsálók telepedtek Budapestre. Esti hírösszefoglaló.

Flashmob: “Most mi leszünk az élő hirdetőoszlopok, és megmutatjuk mindenkinek a HVG-plakátokat”

Flashmobot szervezett a Széll Kálmán téren a HVG, miután a Mészáros Lőrinc féle Mahir Cityposter Kft. egyoldalúan és azonnali hatállyal, jogszerűtlenül felmondta a lap kiadójával kötött szerződést. Az akció során bemutatták azt a címlapot, amely már nem kerülhetett ki a hirdetőoszlopokra. Ha szeretnéd megnézni a látványos flashmobról készült videót, ebben a cikkben megtalálod.

“Inkább én leszek migráns valahol” – elhagyja az országot Orosvári Zsolt, aki összecsukható ágyakat szerzett a kórházakba a szülőknek

Orosvári Zsolt az ötletgazdája és egyben szervezője annak a civil megmozdulásnak, amelynek során mintegy 400 tábori ágyat adományoztak 50 magyar kórház számára, hogy a szülők ne a földön vagy székeken éjszakázzanak beteg gyermekeik mellett.

A férfi a Facebookon jelentette be, hogy elköltözik Magyarországról, amit egy szomorú történettel indokolt. Orosvári beszámolóját ebben a cikkben olvashatod el.

“A kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott” – a körtéren megtámadták az MSZP-s aláírásgyűjtőket 

Fotó: MTI/ Marjai János

A budapesti Móricz Zsigmond körtéren csütörtök délután egy 30-40 éves dühödt férfi nekiesett a szocialista aktivistáknak. Torzsa Sándor, az MSZP ifjúsági szervezetének elnöke részletesen elmesélte a szürreális támadást, amelynek során a férfi először egy női aktivistának ment neki, majd ezek után vette célba Torzsát, akit meg is harapott.

Így harapták meg Torzsa Sándort.

Elképesztő összeget gyűjtöttek össze a Notre-Dame felújítására

Szerdán délután 6 óra 50 perckor egész Franciaországban a kiégett Notre-Dame-ra emlékezve szólaltak meg a harangok. A székesegyház felújítására világszerte érkeznek a felajánlások, ennek köszönhetően tetemes összeget sikerült összegyűjteni. Ha érdekel, mennyi pénzt szedtek össze a renoválásra, hol tart a nyomozás, valamint milyen egyéb részletek derültek ki a tragédia körülményeiről, ide kattints.

Orbán Viktor imádkozik a madeirai buszbaleset áldozataiért 

Fotó: Thomas Lohnes/Getty Images

A magyar miniszterelnök a Madeirán történt buszbaleset miatt megrendült levélben fejezte ki együttérzését Angela Merkel a német kancellárnak. Orbán Viktor írásáért ide kattints.

Tarlós István bedobta, hogy eltörölné a parkolási díjat

Tarlós István főpolgármester sajtótájékoztatót tartott, ahol a fővárosi parkolási rendszer egységesítése mellett a dugódíj és a patkányok elszaporodása kapott főszerepet.

A főpolgármester beszámolóját a patkányhelyzet jelenlegi állapotáról, a dugódíjról és a parkolási díjakrólitt olvashatod el.

Megvetette lábát Budapesten a világ második legnagyobb rágcsálója

Úgy tűnik, új “háziállatot” kapott a főváros, méghozzá egy akár 120 centiméteres méretet elérő rágcsáló személyében. Az egyre több fővárosi területen megtelepedő eurázsiai hódról, a budapesti polgárok új barátjáról Czabán Dávid ökológus mesélt egy csomó érdekfeszítő dolgot ebben a cikkben.

Nem kicsi dugó jön a hétvégén

Az európai iskolai szünetek és a szabadságukra hazatérő vendégmunkások miatt megnövekedő tranzitforgalom várható a hosszú hétvége alatt. Arról, hogy ez milyen következménnyel jár a forgalomra, itt olvashatod el a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjének tájékoztatását.

Ez is érdekelhet

képcím

Debreciner: Kósa Lajos 8 éven át diplomásnak hazudta magát

képcím

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához...

képcím

"Akit zavar a rövid szoknya, az ne menjen mazsorettnek" - retró...