Élő adás közben ürítették ki a CNN irodáit

Startlap - Startlap
Bombafenyegetés miatt állt a munka.

Hamisnak bizonyuló bombafenyegetések miatt péntekre virradóra kiürítették a CNN amerikai hírtelevízió irodáit New Yorkban – írja az MTI. A szerkesztőségi szobákat élő adás közben kellett kiüríteni.

Öt bombával fenyegettek

Don Lemon műsorvezető megszakította műsorát, majd kisvártatva Twitteren közölte: “Az én élő műsorom kellős közepén kellett evakuálni. Bombafenyegetés. Előre elkészített műsor megy adásba. A rendőrség nyomoz. Maradjanak velünk”.  A műsorvezető percekkel később az utcáról jelentkezett be, és elmondta: valaki betelefonált, hogy a szerkesztőség épületében öt bomba van elhelyezve. 

Az azonnal helyszínre vonuló rendőrség lezárta a környéket, és a kiürítés nyomban megkezdődött. Egy óra múltán azonban a munkatársak visszamehettek, és folytatódott az élő adás. A rendőrség Twitteren közölte, hogy a fenyegetés hamis volt, de a nyomozás folytatódik. 

Októberben valóban volt bomba

A CNN New Yorkban lévő irodáit októberben egyszer már kiürítették, szintén bombafenyegetés miatt. Akkor egy férfi robbanószerkezetet küldött az épületbe John Brennan, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt igazgatójának, aki a CNN rendszeres elemzője. Az elkövetéssel gyanúsított 56 éves Cesar Sayoc ellen vádat is emeltek, letartóztatásban várja a tárgyalását.

Ez is érdekelhet

képcím

Rábukkantak az eltűnt tengeralattjáró roncsaira

képcím

Varga Judit hirtelen elkezdett aggódni a sajtószabadság miatt

képcím

Orosz oligarcha figyelmezteti az Európai Uniót