Elhallgat az ország legrégebbi kereskedelmi rádiója

Startlap - Startlap
Döbbenetes fizetésükkel sokkoltak a pedagógusok, óriási sorokban várakoznak a kemoterápiára, Berki Krisztián élő adásban viharzott ki az ATV stúdiójából. Heti hírösszefoglaló.

Elnémul az ország legrégebbi kereskedelmi rádiója

A Media1 információi szerint pénteken rendkívüli értekezleten jelentették be Szeged legnagyobb hallgatottságú és legrégebbi  helyi rádiójánál a döntést. A részletekről  itt olvashatsz bővebben.

Berki Krisztián élő adásban viharzott ki az ATV stúdiójából

Fotó: Berecz Valter / 24.hu

A főpolgármester-választás apropóján Berki Krisztián kedd este az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Rónai Egon vendége volt. A 10 perces beszélgetés példátlan módon azzal zárult, hogy Berki fogta magát, és ott hagyta a műsorvezetőt egy fura megszólalás kíséretében. Ezt a sajtóban többen úgy tálalták, mintha valami botrány történt volna, pedig sokkal inkább úgy tűnik, hogy a dolog egy kifejezetten tudatos manőver volt. De ezt döntse el mindenki saját maga, a nem mindennapi adást ide kattintva nézheted meg videón.

Az Onkológiai Intézet igazi kelet-európai megoldással számolhatja fel a kemoterápiára várakozó emberek hosszú sorát

Az Országos Onkológiai Intézetben már a reggel 7 órás nyitás előtt sorban állnak a betegek, hogy biztosan megkaphassák az aznapi kemoterápiás kezelésüket. Kórházi források szerint az intézmény jelentős változást vezetne be annak érdekében, hogy felszámolják a tömeget. Egy olyan változást, aminek csak a betegek nem fognak örülni. Minderről bővebben ide kattintva tájékozódhatsz.

Döbbenetes fizetésükkel sokkoltak a pedagógusok

A kormány hangzatos számokat közöl az oktatásban dolgozók anyagi megbecsülésével kapcsolatban. A pedagógusok hatodik éve nem kapnak béremelést, ezenkívül a nevelést, oktatást segítő kollégáink bérei még ennél is megalázóbbak

– írja felhívásában a Pedagógusok Szakszervezete Országos Ifjúsági Tagozata, amely egy látványos kampányt indított el a Facebookon, hogy bemutassák, mennyit keresnek valójában a pedagógusok, és hány év gyakorlat és tanulás áll a siralmas fizetésük mögött. Ha érdekelnek a szemléletes fotók és a felhívás további részletei, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Felszámolja a kormány az OKJ-s képzési rendszert

Korábban még arról szóltak a hírek, hogy drasztikusan csökkentik az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) keretein belül választható szakmák számát, most azonban Pölöskei Gáborné, a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár nyilatkozott: az egész OKJ-s rendszert megszüntetik, és egy teljesen új szisztémát alakítanak ki helyette. A részleteket innen érheted el.

Itt vannak a 2019-es felvételi ponthatárok

Fotó: Ivándi-Szabó Balázs /24.hu

Több mint 110 ezer diák várta, hogy szerda este 8-kor nyilvánosságra hozzák a 2019-es felsőoktatási felvételi ponthatárait, amelyeket a következő cikkben találsz.Ugyanitt azt is megtudhatod, mely szakok lettek a legnépszerűbbek.

Battai rém: Krisztián húzta a rövidebbet, ezért neki kellett először gyilkolni

Balogh Lajos nem kér bocsánatot áldozatai hozzátartozóitól, pedig már egész máshogy tekint 25 évvel ezelőtt kezdődött kegyetlen ámokfutására, amelynek során öt embert gyilkolt meg, köztük a saját apját. Ez utóbbi az egyetlen olyan eset, amit a mai napig nem bán. Balogh az RTL Klubnak beszélt arról, miért ölt, miként szervezte maga köré halálosztó csapatát, és azt az 1990-es karácsony estét is elmesélte, amely oda vezetett, hogy végzett az apjával. Az interjút erre a linkre kattintva olvashatod el, illetve nézheted meg videón.

Boris Johnson az új brit miniszterelnök

Fotó: Jessica Taylor / AFP / UK Parlaimant

Boris Johnson lesz Theresa May távozó miniszterelnök utódja mind a pártvezetői mind a kormányfői tisztségben, jelentették be kedden a londoni Queen Elizabeth II konferenciaközpontban. Johnson, aki abszolút Brexit párti, korábban már London főpolgármestere is volt. Mostani tisztségére elsöprő fölénnyel választották meg – hogy mennyire így van, arról te is meggyőződhetsz, csak egyet kell klikkelned hozzá.

Ez is érdekelhet

képcím

Tüntetők találkoztak össze Novák Katalinnal a szegedi...

képcím

Bejelentették a pedagógusok béremelését

képcím

Szegeden indul "a magyar gazdaságtörténet egyik legjelentősebb...