Elmagyarázta a MÁV, hogy miért állt a vonat fél óráig a puszta közepén

És az nem is a puszta közepe, hanem ez a szép állomás.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-10 13:04

A vasútállomás Nagyúton (fotó: Google)

A MÁV közleményben reagált a szombati esetre, amelynek során a Dália IC mozdonyvezetője precízen betartva munkaidejét – ami éppen két állomás között járt le – leállította a vonatot Füzesabony előtt a pusztában, majd elsétált – írja a 444.

A vasúttársaság közölte: az érintett mozdonyvezető munkaideje technikai problémák miatt ért véget pont menet közben, valamint a szerelvény nem a pusztában állt meg, hanem Nagyút állomáson. Ez az “állomás” látható a fenti képen is. Azt is hozzátették, hogy a szigorú biztonsági szabályok miatt kell ilyenkor mozdonyvezetőt cserélni, és az érintett dolgozó a mozdonyon maradt a váltás megérkezéséig.

A Budapest–Hatvan–Miskolc–Nyíregyháza vasútvonalon pénteken reggel két műszaki probléma (felsővezeték szakadás és biztosító berendezési hiba) miatt nőtt a vonatok menetideje. A Dália IC is ezen a vonalon közlekedik. Az érintett járaton szolgálatot teljesítő mozdonyvezető szolgálati ideje ezért járt le menet közben. Mivel a foglalkoztatásra szigorú szabályok vonatkoznak, és mert a vasúttársaság számára a vasúti közlekedés, és ezáltal az utasok biztonságának garantálása a legfontosabb, a mozdonyvezető a leváltását kérte. A vonatot Nagyút állomásig továbbította (nem a „semmi közepén” állt meg), ahova egy másik járattal megérkezett az őt leváltó mozdonyvezető. A váltásig a mozdonyon maradt, és biztosította az energiaellátást. A vonat 22 perc várakozás után az új mozdonyvezetővel folytatta útját

– írja a MÁV.

Címkék:

MÁV vonat

Mai nap hírei

Jönnek a fagyok

agroinform.hu4 órája

Játék jachtot kapott Szijjártó, hogy azzal szórakozzon, ne a közpénzzel

ezalenyeg.hu5 órája

Neked vajon hány éves a lelked? Tűpontos jellemzést ad rólad

femcafe.hu7 órája

Kunetz Zsombor: A kormány gyáva volt

168ora.hu9 órája

Aránytalanul nő a koronavírus fertőzöttek száma

napidoktor.hu11 órája

Tizenkétezerhez közelít az aktív fertőzöttek száma, hat honfitásunk hunyt el

demokrata.hu12 órája

Már a tengerentúlon Vujity Trvtko?

eletforma.hu13 órája

Salma Hayek 54 évesen is szédületesen bomba fürdőruhában

joy.hu16 órája