Kiemelt Hírek 2018. július 24.

Elképzelhető, hogy öngyilkos lett a Femen alapítója - állítólag búcsúlevelet is írt

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 24.
A Vlagyimir Putyint is félmeztelenül megrohamozó Okszana Sacskót holtan találták a párizsi lakásában.

Okszana Sacskót, a Femen szervezet alapítóját, illetve egyik aktivistáját holtan találták a párizsi lakásában. A 31 éves nő feltehetően öngyilkosságot követett el – írja a rferl.org.

A nő holttestét július 23-án találták meg a lakásában. Anna Hucol, a Femen társalapítója, aki nem tartotta a kapcsolatot az elhunyttal az utóbbi időben, azt mondta, szerinte Okszana meg volt győződve arról, hogy minden rossz, ami a világon történik.

„Nyugodj békében! Okszana Sacsko, a legbátrabb és legsebezhetőbb nő itt hagyott minket” – írják a Femen honlapján.

RIP OKSANA May you know her, may you respect her, may you never forget her.Oksana Shachko, one of the remarkable…

Közzétette: FEMEN – 2018. július 24., kedd

A nő barátai szerint Okszana búcsúlevelet is írt halála előtt, de a francia hatóságok még semmilyen információt nem közöltek. Az Ukrajnában alapított Femen a tüntetéseiről híres, amely során félmeztelen aktivisták hívják fel a figyelmet magukra és az általuk képviselt politikai üzenetekre – sokszor a testükre írva azokat.

Az aktivisták már Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnököt, Milos Zeman cseh miniszterelnököt is megrohamozták, de olyan közszereplőket is, mint például az amerikai komikust, Bill Cosbyt. Sacsko korábban Putyin és Angela Merkel ellen is tüntetett 2013-ban.

Olekszandra Sevcsenko, egy másik alapító elmondta, még nem tudják pontosan, melyik nap halt meg Okszana, de az orvosi szakvélemény erre választ ad hamarosan.

Keresés az oldalon