Elhunyt Csapó Gábor olimpiai bajnok vízilabdázó

Startlap - Startlap
Hetvenkét éves volt.

A Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) jelentette be, hogy sportág legendás alakja vasárnap hajnalban halt meg – írja MTI.

Csapó Gábor 1970-ben került a válogatottba, 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett együttesnek is. Szerepelt a Bécsben (1974) és Jönköpingben (1977) Eb-nyertes válogatottban is. Éremgyűjteményét három világbajnoki (1975, 1978, 1982) és egy Eb-ezüstérem (1983) egészíti ki. A magyar válogatottban 1970-től 1983-ig 272 alkalommal játszott.

Ő egyike azoknak, akik miatt a magyar vízilabda azt a súlyt képviselheti a magyar sportban, sőt, a világ sportjában, amit képvisel, hogy folyamatosan a legjobbak közé tartozik, hogy megkerülhetetlen tényező

– így búcsúzott a legendától az MVLSZ elnöke, Madaras Norbert.

Pályafutása után sokáig jogászként dolgozott, de az utolsó két évtizedben már sokkal kevesebbet lehetett őt látni az uszodákban – a Hélia szállóban viszont bármikor meg lehetett találni, ahol a szaunában vagy a kártyaasztalnál bárkivel szívesen beszélgetett bármiről, így vízilabdáról és futballról is; igazi egyéniség volt, karakteres véleménnyel és elronthatatlan jókedéllyel – emlékezett rá a waterpolo.hu.   

Csapó Gábort a Magyar Vízilabda Szövetség a saját halottjának tekinti.

Kiemelt kép: Vasas Attila/Vasas SC

Ez is érdekelhet

képcím

Nehezen indul az olimpia a magyaroknak - ez történt, amíg aludtunk

képcím

Vízilabda: négy játékos koronavírusos az FTC-nél,...

képcím

Helikopter-balesetben meghalt az NBA-legenga, Kobe Bryant