Elhallgatott egy óvodai pedofilügyet a III. kerület régi vezetése?

Lezárult a több hónapos vizsgálat, Óbuda-Békásmegyer polgármestere ismertette az eredményét. Hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-10-01 09:35

Getty Images

Elhallgatott egy óvodai pedofilügyet a III. kerület régi vezetése?

Még áprilisban deürlt ki, hogy óvodásairól készített pedofil képeket egy óvónő, illetve hogy őt és élettársát azzal gyanúsítják a rendőrök, hogy nemcsak a nő unokahúgát abuzálták szexuálisan, hanem a férfi saját gyermekükkel is folytatott szexuális cselekményeket, sőt: a két gyanúsított a dark weben különféle pedofil fórumokon terjesztette a szexuális visszaéléseikről készített gyermekpornográf felvételeket. Az ügyről azóta nem lehetett hallani. Ma azonban Óbuda-Békásmegyer közleményt adott ki, melyben Dr. Kiss László polgármester elmondja, hogy egy több hónapos vizsgálatot zártak le. Kiss azt mondja, hogy súlyos mulasztásokat és visszaéléseket tártak fel. Részletek.

A koronavírus durván lenyesi a kórháziak pénzét

A koronavírus második hullámában mind több egészségügyi dolgozó fertőződik meg, ráadásul még a táppénzükért is meg kell küzdeniük. Részletek.

Jelentősen elszállhat az alapélelmiszerek ára

A tavalyinál 10 százalékkal magasabb áron, tonnánként átlagosan 55 200 forintért kereskedtek az étkezési búzával Magyarországon szeptember harmadik hetében. Korábban már malomipari szereplők figyelmeztettek, hogy kénytelenek megdrágítani a lisztet, ami akár a fogyasztókig is eljuthat. Részletek.

Újabb egyetemi épületet foglaltak el az SZFE hallgatói

Elfoglalták az SZFE hallgatói az egyetem Film-, és Médiaintézetét – írják csütörtök reggeli közleményükben a diákok. Az indoklásukat itt olvashatod.

Üzent az időseknek az Országos Kereskedelmi Szövetség

Getty Images

A további szigorító szabályozások elkerülése érdekében adtak ki közleményt. Ha érdekel, mit kérnek az idősebb korosztálytól a nagyobb üzletláncok, innen megtudhatod.

Öt család élete ment tönkre a toponári balesetben

Öt család élete ment tönkre abban a balesetben, amely közel öt évvel ezelőtt történt Toponár belterületén. A sofőr elvesztette az uralmát a kocsija felett és a jobb oldali vízelvezető árokba hajtott, majd nekicsapódott egy ház kerítésének. A 4 év 3 hónap börtönre ítélt elkövető elmondja, hogyan tette tönkre szerettei családja életét egyetlen rossz döntésével. Részletek.

Lázár János egyből két kormánybiztosi feladatot is kapott

Ha kíváncsi vagy, mivel bízták meg a Fidesz egykori erős emberét, ebből a cikkből kiderül.

Túl sikeresen a kormány  tesztelési manővere

Getty Images

Az év középső harmadában alig egymilliárd forinttal költött többet az állam PCR tesztelésre, mint tavaly, amikor nem volt koronavírus-járvány. Ha érdekel, miért jelenthet ez problémát az ország életében, olvasd el a lenti cikket.

Bár Panamából is öntik a pénzt a fideszes médiaholdingba, mégis 1,4 milliárdos mínuszt produkált a cég

A vezényszóra létrehozott, több száz médiumot magába foglaló fideszes sajtóbirodalom mostani közel másfél milliárdos veszteség annak fényében is figyelemre méltó, hogy a társaság konszolidált árbevétele tavaly 70,8 milliárd forint volt, amiből a hétfőn közzétett – nem konszolidált – hirdetési árbevétel meghaladta a 32 milliárd forintot. Ha érdekel, melyik rádióadó produkálta a legnagyobb veszteséget, innen megtudhatod.

Tarolt a magyar márka a világ legrangosabb ételkóstoló versenyén

Mutatjuk, kik szerepeltek a legeredményesebben a gasztronómiai Oscaron. Ide kattints.

Rövid ideig tart a nyugalom két ciklon között.

Csütörtökön továbbra is felhős időre számíthatunk, többfelé újabb esővel, majd pénteken átmenetileg felszakadozik a felhőzet. Szombaton azonban már egy újabb ciklon csapadékrendszere éri el hazánkat. A részletes előrejelzést itt találod.

Mai nap hírei

Különleges bolygórendszerre bukkantak

szimpatika.hu10 órája

Nem halt ki a világ legnagyobb ragadozója? Fotón a bizonyíték!

metropol.hu10 órája

Hamarosan új funkcióval bővül a Netflix!

metabro.hu12 órája

Elmeszelte az Alkotmánybíróság az új hulladékgazdálkodási törvényt

agroinform.hu15 órája

Kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasóval érkezhet az iPhone13

gsmring.hu15 órája

Jó hír az áfáról

itbusiness.hu18 órája

Felháborító a bíróság döntése a Jézust ábrázoló karikatúra ügyében

demokrata.hu18 órája

Elolvadtunk! Michael Douglas először tarthatta a kezében pár hetes unokáját

joy.hu19 órája