Elfogták a férfit, aki az utcán szexuális célzatú megjegyzéseket tett egy nőre, majd meg is ütötte

Startlap - Startlap
Az eset még július végén történt Párizsban, de az egyik kávézó kamerája mindent rögzített.

Szörnyű jelenetsornak lehettek szemtanúi egy párizsi kávézó vendégei július végén. Egy férfi az utcán molesztálni, zaklatni kezdett egy nőt, szexuális utalásokat és lealacsonyító megjegyzéseket tett rá. A nő azonban nem hagyta magát, rászólt a férfira, hogy hagyja abba a mocskolódást, aztán ment tovább. A férfinak persze több sem kellett, a már említett kávézóhoz sietett, ahol felkapott egy hamutálat, és a nő felé hajította, aki megállt, majd ismét számon kérte a történteket. A férfi akkor a lány után rohant, és megütötte.

A helyszínen azonban nem sikerült elkapni, mivel a történtek után elsietett onnan, de a kávézó kamerája rögzített mindent, így tulajdonképpen csak idő kérdése volt, mikor kapják el a férfit.

[EDIT : A tous ceux qui disent que les témoins n'ont pas assez bien réagi : tout s'est passé très vite et ils n'ont pas eu le temps de comprendre la situation. L'agresseur était dangereux. Après l'agression, je suis revenue et les témoins ont été d'un grand soutien, merci de ne pas les lyncher]Hier soir, alors que je rentrais chez moi, vers le Boulevard de la Villette dans le 19ème arrondissement à Paris, j'ai croisé un homme. Il s'est permis de m'adresser des bruits/commentaires/sifflements/coup de langue sales, de manière humiliante et provocante à mon passage.Pas de chance, c'était pas le premier de la journée et j'étais fatiguée. J'ai donc lâché un "ta gueule" en traçant ma route.Car je ne tolère pas ce genre de comportement. Je ne peux pas me taire et nous ne devons plus nous taire. Ça n'a pas plu à cet homme. Après m'avoir jeté un cendrier dessus, il est revenu sur ses pas et m'a suivi dans la rue.Il m'a frappé au visage, en pleine rue, en pleine journée, devant des dizaines de témoins.J'ai porté plainte.Ce n'est pas le seul. Le harcèlement c'est au quotidien. Ces hommes qui se croient tout permis dans la rue, qui se permettent de nous humilier et qui ne supportent pas qu'on s'en offusque, c'est inadmissible. Il est temps que ce genre de comportement CESSE.#NousToutes

Közzétette: Marie Laguerre – 2018. július 25., szerda

Nos, a rendőrségnek sikerült végül elkapnia az illetőt – írja az index.hu.

Az eset nagy felháborodást váltott ki, és felgyorsította a francia törvénykezést. A nemzetgyűlés szinte azonnal elfogadta azt a törvényt, amely alapján szeptembertől büntethető lesz az, aki szexuális tartalmú és zaklató megjegyzéseket tesz másra.

Ez is érdekelhet

képcím

10-20 centi hóval tér vissza a tél

képcím

Semjén Zsolt: Segíteni kell, hogy a határon túli testvéreink is...

képcím

Szlávik szerint csak ez akadályozza meg a harmadik hullámot