Elfogadta a parlament a pedofíliát a homoszexualitással összekeverő törvényt

Startlap - Startlap
Az ellenzék egy része bojkottálta, a Jobbik igennel szavazott az orosz mintára bevezetett melegellenes propagandatörvényre, amely mindenkinek az életére hatással lesz, ha másért nem, hát azért, mert 18-as karikával, este 10 után nézheted csak a Harry Pottert. Esti hírösszefoglaló.

Elfogadta a parlament a pedofíliát a homoszexualitással összekeverő törvényt

Az ellenzék egy része bojkottálta, a Jobbik igennel szavazott az orosz mintára bevezetett melegellenes propagandatörvényre, amely mindenkinek az életére hatással lesz, ha másért nem, hát azért, mert 18-as karikával, este 10 után nézheted csak a Harry Pottert. Ja, és a Fudan-alapítvány ügyében is döntöttek: ingyen kaptak meg értékes Duna-parti területeket, állítólag azért, hogy az állampolgárok számára átláthatóbb legyen a beruházás. Bővebben.

Az UEFA izgatottan várja a bukaresti magyar-portugált

Miközben a különféle lelkes emotikonok elhelyezésére gondosan ügyelt az Európai Labdarúgó-szövetség, arra már nem jutott energia a bajnokság hivatalos Facebook-oldalán, hogy Magyarországot ne tévesszék össze Romániával. Íme a bejegyzés.

A kínos baki mellett még véletlenül se feledkezzünk meg a lényegről: a magyar válogatott kedd este hazai pályán játszik a portugálok ellen, természetesen valójában a Puskás Arénában. Erre a linkrekattintva élőben követheted a meccset, az előzetes készülődést, és az eseményeket a szurkolói zónából.

Ingyenes antitestvizsgálatra várja a Semmelweis azokat, akiknek problémájuk volt az oltással

Kicsit ellentmondásos helyzetet teremtett kedden a Semmelweis Egyetem: miután Merkely Béla rektor közölte, hogy csak a második oltással kell foglalkozni, az antitestek számával nem, az intézmény mégis bejelentette a térítésmentes tesztelést. Részletek itt.

„Ha Orbán nem tudja, mi a különbség egy meleg és egy pedofil között, akkor kérdezze meg Szájert és Kaletát”

A DK, a Momentum, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd a szavazás ideje alatt a voksolás helyett sajtótájékoztatót tartott az Országház előtt, ahol tiltakozásukat fejezték ki. Az eseményről itt olvashatsz.

Karácsony Gergely keddi Facebook-posztjában arról írt:

a gyűlöletkeltés, bármelyik társadalmi csoport emberi méltóságának a szándékos megtiprása, az önkormányzati vagyon kiárusítása és az ország Kínának való kijátszása nem kormányzás, hanem uralkodás.

A teljes bejegyzés ebben a cikkben nézegethető.

Jövő hónaptól már adónak számít a háztartási alkalmazottak után fizetendő díj

Fotó: Ute Grabowsky/Photothek via Getty Images

A díj összege nem változik, ugyanakkor a külön nyilvántartás megszűnik, ami hatással lehet az adóügyek intézésére. Részletek itt.

Videón, ahogy a Kőröshegyi völgyhídon kigyullad a vándorszínészek furgonja

A felvételen jól látszik, ahogy a társulat tagjai teljes hidegvérrel mentették az égő autóból a felszerelést. Még akkor is pakoltak, amikor az autó eleje és az úttest már javában lángolt. Videó.

Jövő héten leáll a termelés a győri Audi-gyárban

A járvány miatt lezárt Malajzia okozza a gondokat, ami a Volkswagen-konszern legtöbb telephelyét érinti. További információkért katt ide.

A magyarok többsége nagy problémának tartja a korrupciót, de nem merik jelenteni

A kormányt nem a közjó vezérli, hanem néhány jelentősebb szereplő magánérdeke

– ez is olyasmi, amivel a lakosság nagyobb része egyetért. Mindez egy kifejezetten izgalmas eredményekkel zárult friss felmérésből derült ki, amely jól körvonalazza, hogy kialakult “a megosztottság, a bizalmatlanság, az apátia és a korrupció ördögi köre”. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Új alkotmánybírót választottak

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Országgyűlés titkos szavazással döntött, amelynek eredménye itt olvasható.

Ez is érdekelhet

képcím

Megfakultak Schadl mindenesének emlékei

képcím

Vallomást tett Schadl György "gazdája"

képcím

Vallomást tett a bíróságon Völner Pál