Kiemelt Hírek 2019. március 15.

Elegáns és hűvös elbeszélő stílusáért kapott díjat a Duna Médiaszolgáltatótól az M1 igazgatója

Startlap Kiemelt Hírek 2019. március 15.
Igen, jól látjátok, a közmédia nevében Dobos Menyhért a közmédiát jutalmazza.

Első alkalommal adta át a társaság által alapított nyolc elismerést a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója csütörtökön – írja a 24.hu.

Bábeli zűrzavar

Dobos Menyhért azt hangsúlyozta:

bábeli zűrzavarban élünk, az álhírek világában, ebben a helyzetben a közmédiának példát kell mutatnia és ez óriási felelősséget jelent.

A díjazottak

  • Malya Lilla vehette át a belföldi tudósítók elismerését szolgáló Maszák Hugó-díjat, amely a Magyar Távirati Iroda egyik alapítójának állít emléket.
  • Novotny Zoltán kapta sportújságírók díját, a Knézy Jenő-díjat, amellyel a legendás sportriporter emléke előtt tisztelegnek.
  • Mosonyi Szabolcs és Bagladi Erika természetfilmesek vehették át az ismeretterjesztői díjat, a Tőkéczky László-díjat, amellyel a Széchenyi-díjas történésznek állítottak emléket.
  • Bordi András bemondó lett a szép és helyes magyar nyelvhasználatot elismerő Wacha Imre-díj kitüntetettje.
  • Peller Mariann, a Virtuózok producere lett a zenei díjas, a korábbi Magyar Rádió egykori zenei igazgatója, a Zeneakadémia hajdani főigazgatója nevét viselő Dohnányi Ernő-díj idei nyertese.
  • Muci Attila balkáni tudósító kapta külföldi-külhoni tudósítói díjat, az Egyesy Géza-díjat. Az elismerés a magyar nemzeti hírügynökség másik alapítójának állít emléket.
  • Németh Zsolt, az M1 csatorna igazgatója lett a közéleti újságírói díj, a Herczeg Ferenc-díj idei kitüntetettje; a díjjal az író, újságíró, a Petőfi Társaság elnöke elegáns, hűvös elbeszélő stílusa előtt tiszteleg az alapító.
  • Jankovics Marcell rendező, író, grafikus, a Duna Televízió egyik alapító kurátora kapta a közmédia életműdíját, a Csoóri Sándor-díjat. Az elismerés a Kossuth nagydíjas költőnek, a Duna Televízió egyik alapítójának állít emléket.

Keresés az oldalon