Elbénázták a rendőrök egy csalással vádolt férfi kiadatását

A nagykanizsai önkormányzat lebontotta a lakók által felépített játszóteret, videón, ahogy ellopják Sándorfalván a menetrend szerinti buszt, hamarosan búcsút inthetünk a kemoterápiának. Ezekről, és még sok minden másról olvashatsz esti hírösszefoglalónkban.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2019-04-19 18:38

Fotó: Joe Burbank-Pool/Getty Images

A húsvét miatt elmaradhat egy csalással vádolt magyar férfi kiadatása

A Magyarországon csalással gyanúsított K. László Krisztián kiadatására 25 napot adott az ír bíróság március 29-én, amely határidő hétfő éjjel lejár. Könnyen lehet azonban, hogy a magyar rendőrök ezt nem fogják tudni betartani, vagyis közel egy hónap alatt nem sikerül nekik összeszedni a férfit, és így a kiadatási parancs érvényét veszti. Mindez a húsvét miatt…

Vitába keveredett a nagykanizsai lakóközösség a közteresekkel a fűnyírásról, erre az önkormányzat lebontatta a lakók által felépített játszóteret

Nagykanizsa egyik családi házas részén tíz évvel ezelőtt saját költségen építették fel a lakók azt a játszóteret, amit az önkormányzat értesítés nélkül bontott le. Még a padot is elvitték a füves területről, amely a bontást megelőzően vita tárgyát képezte a közterületekért felelős céggel a fűnyírás miatt.

Fotó: Smith Collection/Gado/Getty Images

Ha érdekel, hogyan indokolja az önkormányzat a bontást, ide kattints.

Saját gyerekét fedezte fel egy szülő a belvárosi polgármester Facebook-oldalán

Az V. kerületi polgármester, Szentgyörgyvölgyi Péter Facebook-oldalán szúrta ki gyermeke arcképét a meglepett szülő, akinek fogalma sem volt arról, hogy a politikus meglátogatja az óvodát, ráadásul egy egész tévéstábbal.

Pedig az ombudsman pont a kampányidőszak elején kiadott felhívásában hangsúlyozza, hogy a gyermekek pártpolitikai célú felhasználását még az sem igazolhatja, ha a szülő ebbe beleegyezik. A polgármester sajtósa ezen az oldalon válaszolt az esettel kapcsolatos kérdésekre, ugyanitt részletesen elolvasható az is, mit gondol az ombudsman a gyerekek szerepeltetéséről.

“Hiányzol itthonról!” – Táblákkal várták a reptéren a MSZP-s politikusok a húsvétra hazatérő magyarokat

Az MSZP politikusai a Liszt Ferenc repülőtér érkezési termináljá várták a hosszú hétvégére hazaérkező, külföldön dolgozó magyarokat. Ebben a cikkben fényképen is megnézheted az akciót, és elolvashatod, mire akarták ezzel felhívni a figyelmet a szocialisták.

Videón, ahogy ellopják a menetrendszerinti buszt Sándorfalván

Fotó: MTI/ Sóki Tamás

Két héttel ezelőtt egy csapat fital lány egy buliból hazafele elkötött egy parkoló csuklós buszt Sándorfalván. Az esetről most előkerült egy videó is, amit a lányok készítettek. A felvételért erre a cikkre kattints.

Saját magát juttatta bíróság elé a száguldozó mobiltraffipaxos rendőr

97 kilométer per óra: ezt a sebességet is elérte a 30-as táblánál az a rendőr az Audijával, aki gyorsabban hajtott még az autósnál is, akit épp megbünteni igyekezett. Arról, hogyan buktatta le őt a 60 ezerre megbírságolt sofőr, itt olvashatsz.

Egy évtizeden belül eltűnhetnek a kemoterápiás eljárások

Fotó: Tom Stoddart/Getty Images

A Szegedi Tudományegyetemen már immunterápiát alkalmaznak a daganatok kezelésére kemoterápia helyett. Dr. Oláh Judit, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Onkoterápiás Klinika igazgatója szerint az onkológia paradigmaváltás előtt áll. A doktornő ebben a cikkben számolt be az új kezelési lehetőségekről.

A világ legnagyobb utasszállítója hajtott végre kényszerleszállást Budapesten

A Qatar Airways Dohából Londonba tartó járatáról van szó, amely pénteken landolt a Liszt Ferenc-repülőtéren. Ez egy kétszintes, négyhajtóműves Airbus A380-800-as, ami olyan nagy, hogy a budapesti repülőtér nem is tudja kiszolgálni rendesen. Hogy ennek ellenére miért kellett leszállniuk, innen kiderül.