Ekkor robbanhat be igazán a második hullám Magyarországon

Startlap - Startlap
Az eddigi tapasztalatok alapján, egy ritkán vizsgált mutatót előtérbe helyezve jósolható, mikor állhat be egy drámai fordulat az új koronavírus egyelőre békésen zajló második hullámában. Ez a pont újabb szigorító intézkedéseket hozhat el. Reggeli hírösszefoglaló.

Ekkor robbanhat be igazán a második hullám Magyarországon

Az egészségügyi rendszer leterheltsége egy olyan mutató, amivel nem foglalkoznak sokat, pedig ebből látjuk, mekkora rizikót jelent az aktuális helyzet, elsősorban a kórházakra és a rendelőkre nézve. Ilyen szempontból a jelenlegi viszonyok egyelőre a kiugróan magas új esetszámok mellet sem drámaiak, ugyanakkor a tapasztalatok alapján jósolható, mikor állhat be a negatív fordulat a kórházi adatokban, és így a járvány alakulásában. Ami aztán elhozhatja az újabb szigorító intézkedéseket. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Püspöknek javasolják Balog Zoltánt

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának korábbi vezetőjét hivatalosan is református püspöknek ajánlják a Dunamelléki Egyházkerület élére. Fotók és további részletek itt.

Máté Gábor: 27 év szolgálat után beadom felmondásomat

A Katona József Színház igazgatója is beállt a Színművészetiről távozó kollégái hosszú sorába. Máté Gábor azt mondja, döntését álmatlan éjszakák és hosszas tépelődés előzte meg.  Azt, hogy miért határozott mégis a felmondás mellett, egy érdekes történettel indokolta a Facebookon. Ha érdekel a bejegyzés, akkor kattints ide.

Bejrút: újra életjeleket észleltek, egy hónappal a robbanás után

Fotó: Daniel Carde/Getty Images

Szívverést, légzést és testhőmérsékletet sejtetnek a jelek. További információkért kattints ide.

Szeptembertől egyetlen országban sem érvényesek az utasbiztosítások

Azzal, hogy a Konzuli Szolgálat vörössé minősített minden országot, hatályukat vesztették a megkötött utasbiztosítások. Ez mégsem jelenti azt, hogy a biztosítók nem szolgáltathatnak. Mi áll a faramuci helyzet hátterében, és mit jelent a gyakorlatban az utasbiztosítások érvényének elvesztése? Innen kiderül.

Kovács Sándor fideszes képviselő barátja pár év alatt egymilliárdnyi közbeszerzést nyert el cimborája választókerületében

A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei 5. számú választókerületének 2014 óta a fideszes Kovács Sándor az országgyűlési képviselője, akiről a minap derült ki, hogy birtokán 60 millió vissza nem térítendő támogatásból húztak fel egy egész turisztikai birodalmat. Kovács Sándor és az EU-s pénzek ügye nem áll meg itt: az általa alapított, majd később felesége irányítására került alapítvány remekel az uniós pályázatokon, és feltűnően sokszor részesít előnyben egy olyan céget a közbeszerzéseken, amelynek tulajdonosához mindkettejük szorosan kötődnek. Kovács a birtok témájának feszegetése kapcsán politikai támadást emlegetett, most pedig egyáltalán nem érti, mi a gond. Bővebben.

Néhány politikus a karantén alatt is rengeteget autózott: a csúcstartó az Egyenlítő másfélszeresét vezette le kocsijával

Ugyan a karanténidőszakban átlagosan 40 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztottunk, a politikusaink egy részénél nem ez a tendencia volt jellemző. A Blikk az Országgyűlési Hivatalhoz fordult, hogy megtudjuk, mennyit költöttek a képviselők a benzinkártyájukról, különös tekintettel a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetre. A lista élén egy fideszes képviselő áll, akinek nemhogy csökkent, hanem nőtt a fogyasztása. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Törvényben írja át a kormány a távmunka szabályait

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tájékoztatása szerint elvileg már ősszel tárgyalja az Országgyűlés a távmunkával kapcsolatos törvénytervezetet. A módosítás egyebek mellett lehetőséget biztosítana arra, hogy a munkáltató beszálljon a rezsiköltségekbe. Ebben a cikkben nemcsak a tervezett törvényről, hanem a távmunkával kapcsolatos friss statisztikákról és tapasztalatokról is olvashatsz.

Elindult az almaszüret, itt az országos lista a szedd magad lelőhelyekről

Fotó: Sean Gallup/Getty Images

A listát erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Érkezik a következő hidegfront

A hét elején hullámzó frontrendszer éri el hazánkat, amelynek hatására a hőmérséklet visszaesése várható. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

MOK: törvényszegésre buzdít a miskolci kórház főigazgatója

képcím

Megszünteti a kormány az oltási igazolványt

képcím

Egységesül az ügyeleti rendszer, a 1830-as központi számot kell...