Egyre drágább Magyarországon élni

Startlap - Startlap
A burgonya, a gyümölcs, a zöldség ára több mint húsz százalékkal ment fel egy év alatt.

Úgy tűnik, megállíthatatlanul emelkednek az árak Magyarországon, és egyre drágább az élet hazánkban. Az infláció több mint öt és fél éves csúcson van – írja a 24.hu a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján.

A legnagyobb áremelkedést a szeszes italoknál és dohányáruknál lehetett tapasztalni, amelyek átlagosan 5,1 százalékkal lettek drágábbak egy év alatt, a tavaly szeptemberi adatokhoz képest. Az élelmiszerek ára 4,6 százalékkal emelkedett, ám azon belül is az idényáras élelmiszerek drágultak leginkább, a burgonya, zöldség és a gyümölcs 21,2 százalékkal, tehát az egy évvel korábbi ár csaknem egynegyedével emelkedett. A liszt 7,8, a tojás pedig 7 százalékkal drágult, a cukor ára ellenben 22,7 százalékkal csökkent.

A szolgáltatások ára 1,8 százalékkal nőtt, míg a háztartási energia 1,5 százalékkal, azon belül pedig a járműüzemanyag 14,9, a tűzifa 12,1, a palackos gáz pedig 11,2 százalékkal drágult.

A KSH adatai szerint összességében, átlagosan 3,6 százalékkal lett drágább az élet hazánkban egyetlen év leforgása alatt.

Ez is érdekelhet

képcím

Első fotók a pápalátogatásról - száz gyerek fogadta a Liszt...

képcím

Ferenc pápa: Biztos vagyok benne, hogy sziklaszilárd hitetek van

képcím

Elfogatóparancs Putyin ellen: Magyarország megvétózta a közös...