Kiemelt Hírek 2018. április 24.

Egy vadkacsát kapott gyorshajtáson kétszer is egy traffipax

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 24.
A szabálysértő szárnyas elbúcsúzhat a jogosítványától, de pénzbüntetés nem jár neki.

A svájci Bern városában egy sebességmérő kamera kétszer is lefülelt egy vadkacsát három napon belül, ami jóval túllépte a megadott sebességi határt, írja a DW. Igazából az is lehet, hogy két különböző kacsáról van szó, a hatóságok ugyanis bevallották, hogy ezt nem tudják megállapítani.

A szárnyas mindkét alkalommal 52 km/h sebességgel haladt egy olyan területen, ahol 30 km/h a legnagyobb megengedett sebesség.

A kacsa, vagy kacsák igazán szerencsésnek mondhatják magukat, ugyanis egy ilyen sebesség túllépésért igen komoly büntetéssel kellene számolniuk. A helyi szabályoknak megfelelően ezért egy hónapnyi vezetéstől való eltiltás, továbbá magas összegű pénzbírság járhat.

 

Svájci közlekedési bírságok a szabálysértést elkövető személy vagyonával arányosak, tehát aki gazdag, az többet fizet. A jelenlegi rekord 2010-ben született, egy sofőr nagyjából 74 millió forintnak megfelelő összeget fizetett, mivel 137 km/h sebességgel haladt egy 80-as körzetben. A kacsáknak tehát legalább a büntetést nem kell kifizetniük.

Címlapkép: picture-alliance/ dpa/ Polizei Köniz

Keresés az oldalon