Egy pofon miatt vette el első feleségét a ma 80 éves Koncz Gábor

Startlap - Startlap
A színészlegendát eredetileg papnak szánták, de a cölibátus elrettentette ettől a pályától.

Ma ünnepli 80. születésnapját Koncz Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színész, színházi rendező, érdemes művész és Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki mintegy négyszáz filmben szerepelt, és számtalan darabot vitt sikerre a színpadon is.

A legendás színészt édesapja eredetileg papnak vagy orvosnak szánta, a fiú azonban nem bírta a vér látványát, és a cölibátus szóba sem jöhetett – írja a Wikipédia. Kamaszkorában bokszolói pályára vágyott, de miután 16 évesen kikapott, ettől is elment a kedve. Így végül a Színház- és Filmművészeti Főiskolára jelentkezett, ahova elsőre felvették.

Koncz Gábor főiskolásként ismerte meg első feleségét, akivel egy uszodában találkozott, és a lány apjának szigora miatt gyorsan követte a lánykérés a fellángolást – írja a Bors.

Tizennyolc éves volt, és nagyon csinos, észrevettem, hogy milyen jól úszik. Odamentem a medence végéhez, és megvártam, míg előbukkan a vízből. Majd a következőt mondtam: Nézz meg engem jól! Én Koncz Gábor vagyok, végzős színinövendék, öt perc múlva visszajövök, és döntsd el, hogy menjek vagy maradjak

– mesélte a színész, aki két hónapja járt a postaigazgató lányával, amikor egyik este fél órával később kísérte őt haza, és a lépcsőházban meghallotta, ahogy csattan az atyai pofon szerelme arcán, ezért visszament a lakásba, és döntés elé állította kedvesét: “Öt perced van, hogy eldöntsd, hogy így, egy szál ruhában jössz velem vagy maradsz” – mondta akkor a határozott fiatalember, és sikerült meggyőznie a lányt.

A házasság 12 éven át tartott, egy közös gyermekük született, Tekla. A nők kedvence egyébként később második feleségének is igen eltökélten udvarolt: miután hazakísérte egy buliból elkérte a számát, de két hétig direkt nem hívta fel a lányt.

Koncz Gábor és Koncz Andrea a Földindulás című filmben (Fotó: Wikipédia/ Pozsgai Zsolt)

A színész két évvel ezelőtt több műtéten is átesett gerincsérve miatt, ami nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is komoly megpróbáltatás elé állította őt: azon gondolkozott, hogy saját kezével vet véget szenvedéseinek.

Már szégyellem a negatív gondolataimat, de emberpróbáló hónapokat éltem át. De ne is beszéljünk többet erről, most már csak előre nézek. Amióta visszatértem a színpadra, szerencsére nagyon elfoglalt vagyok. De már várom a szünetet, hogy többet legyek a családommal, és élvezhessem a kertemet, ami már most gyönyörű. Akkor érzem jól magam, ha itt vannak velem a lányaim, meg a két unokám. Az ötéves fiúk majd nagyokat játszanak az udvaron a kutyákkal, meg horgászunk majd a telken lévő tóban.
Szeretem látni a boldogságot az arcukon, amikor kifogunk egy halat

– nyilatkozta az Origonak idén májusban a művész, aki egyáltalán nem szereti a születésnapokat.

 

A karácsonyt, születésnapokat, névnapokat nem szeretem. Állandóan jön az SMS. Mindenféle telefonok, verseket írnak. Hölgyektől is jönnek. Mindenki születik valamikor, mindenkit hívnak valahogy, ez nem egy érdem. Nem számít, az a lényeg, hogy mit tettél azalatt a 75 év alatt. Milyen nyomot hagysz magad után

– idézi Koncz szavait a színész weboldala.

Ez is érdekelhet

képcím

Kálmán Olga lesz a DK frakciószóvivője

képcím

Koncz Gábor úgy érzi, meg vannak számolva a napjai

képcím

Üzent a budapesti ukrán nagykövet Orbánnak: "Ti lesztek a...